Влада Ужгорода просить включити у програму Велике будівництво побудову очисних споруд в місті

25.05.2021 00:09 РАТУША

Сьогодні на сесії міськради було підтримане звернення депутатів до Офісу Президента України про включення до Програми «Велике будівництво» проєкту будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд в Ужгороді.

Наявні очисні споруди в Ужгороді експлуатуються із 1975 року, зношені на 95%. Особливо критичний стан спостерігається під час інтенсивних опадів, коли кількість стоків збільшується на 50-90% при проєктній потужності у 50 тис. метрів кубічних на добу, навантаження збільшується майже вдвічі. Кожного дня існує ймовірність повної зупинки роботи очисних споруд, що призведе до неспроможності функціонування всієї мережі водовідведення міста.

Вирішення цього питання, йдеться у зверненні, є однією із головних інфраструктурних проблем обласного центру. Є постійна загроза забруднення річки Уж, яка впадає у річку Лаборець у Словаччині та річку Латорицю, яка входить до басейну річки Дунай, неочищеними стічними водами, тобто є ризик екологічного забруднення регіону та суміжних територій Словаччини й Угорщини.

Успішна реалізація проєкту будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд дасть можливість для подальшого розвитку обласного центру Закарпаття та прилеглих населених пунктів.

Пресслужба міськради Ужгорода

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат