Незаконне загородження зеленої зони на вулиці Дайбозькій демонтували

06.03.2020 19:38 РАТУША

Ще 21 серпня 2019 році син «регіонала» Василя Ковача (відомого в народі як Вася-кіловольт) Сергій Ковач придбав історичний будинок на вул. Дайбозька, 4 (Сергій Ковач разом із членами родини міського голови Ужгорода Богдана Андріїва є співзасновником ТОВ «Євроімекс»). За «дивним збігом обставин» 20 жовтня минулого року на цій зеленій зоні згоріло велике хвойне дерево.

А минулого тижня власник будівлі на Дайбозькій,4 обгородив сквер на розі вулиць Дайбозької та Гоголя парканом, розповідає головний архітектор Ужгорода Олег Боршовський. Ужгородці, дізнавшись про це, підняли в соцмережах тривогу. Очевидно, на нас чекає чергова брутальна забудова самозахопленої зеленої зони, яку в момент купівлі-продажі будинку просто розчистили під майбутнє будівництво.

Звісно, знищення будинку та супутні роботи відбуваються без дозволів та погоджень органів охорони культурної спадщини, зокрема Міністерства культури, без дозволу виконавчого комітету міської ради. Про це сказав головний архітектор міста Олег Боршовський. «То були наміри забудовника огородити ту зелену зону і встановити там будівельний майданчик. Ним було розроблено проект організації будівництва, погоджений з відповідними структурними підрозділами, і були наміри зробити огорожу. Але враховуючи резонанс, який ми бачимо з Facebook, і сусіди приходили скаржитися, було обговорено дане питання із забудовником», — каже архітектор.

Паркан із зеленої зони прибрали 3 березня, каже представник власника будівлі на вулиці Дайбозькій, 4 Василь Малош. За його словами, паркан встановили, «тому що мали намір брати від міської ради частину земельної ділянки для обслуговування будівництва, тобто реконструкції даної будівлі. Але наразі у зв’язку з громадським спротивом, щоб уникнути якихось непорозумінь, даний паркан забрали. Будемо виходити з ситуації. Не будемо огороджувати ніяку територію, тим більше зелену зону».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат