Ужгородські лікарні практично повністю заповнені хворими на COVID-19

08.11.2020 17:58 РАТУША

У зв’язку з ростом кількості хворих на коронавірус міська рада та керівництво Ужгородської міської лікарні прийняли рішення про ущільнення ліжок у відділеннях і збільшила кількість ліжок, які приймають хворих на коронавірус зі 100 до 130. «У зв’язку з тим, що кількість хворих не спадає, а навпаки, зростає, то міська влада прийняла рішення про те, щоб гінекологічне відділення перевести у ЛОР-відділення, а ЛОР-відділення об’єднуємо з дитячою хірургією і ще відкриваємо 30 ліжок», — сказав Іван Курах.

Лікар розповів, що відколи почалася пандемія, лікарня закрила терапевтичне відділення (30 ліжок) і відкрила там «ковідне». Та у зв’язку з ростом кількості хворих, у лікарні змушені були частково потіснити судинне відділення, об’єднати його з неврологією і ще додати 60 ліжок для хворих на коронавірус.

«На жаль, кількість хворих не спадала і довелося закривати кардіореанімаційне відділення, об’єднувати його з кардіологією і робити третє відділення (для хворих на коронавірус. — Ред.). Тепер ми маємо 100 «ковідних» хворих, до яких додасться ще 30 ліжок із гінекологічного відділення», — пояснив директор міської лікарні.

Іван Курах пояснює, що поряд із пандемією лікарня повинна зберігати ліжка для надання невідкладної медичної допомоги й іншим хворим: «Бо крім ковіда є і важкі травми, і кровотечі, і аварії, й інсульти, і кардіологічні хворі. Тому наші люди працюють досить не в легкій ситуації».

Юрій Яцина, головний лікар обласної лікарні, на своїй сторінці у Facebook звернувся до населення: «Лікарня практично вся завантажена пацієнтами з коронавірусною інфекцію. Ми виписуємо людей, й відразу приймаємо інших. Ситуація дуже нестабільна й критична».

«На жаль, навіть ужгородців, котрі зараз потребують госпіталізації при підтвердженні факту інфікування на небезпечну хворобу, ми вимушені транспортувати їх в межах терапевтичного вікна — 60 хвилин — до тих лікарень, які сьогодні ще мають ліжкофонд, — розповів на брифінгу у середу Олексій Петров. — Наприклад, у палати інтенсивної терапії для надання кисневої терапії. Це Свалява, це Виноградово, це Мукачево». Втім, за словами голови Закарпатської ОДА, й там уже закінчуються місця.

Епідеміологи області кажуть, що послаблювати карантинні обмеження не можна, таке послаблення є недієвим. За словами головної епідеміологині області Вікторії Тимчик, смертність від коронавірусної інфекції на Закарпатті становить 2,5 %. В Україні такий показник — менше 2 %.

Коментарі :


08.11.2020 16:39 Оксана

Лікарні переповнені, а у   Андріїва 2 й тур виборів на носі, тому й вирішив пропіаритись, що начебто турбується про бідних голодних підприємців і рестораторів, тому йде їм на зустріч, і карантину попри червону зону не буде. А про лікарів, вихователів дит.садків, вчителів початкових класів хтось подумав? У них теж є сім"ї і вони змушені наражатися щодня на небезпеку захворіти.....на жаль ні, кожен дбає лише про свої інтереси, та власний шлунок....Шановні голодаючі, потрібно було влітку більше економити, менше по Єгиптах, Турціях і Хорватіях їздити,


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат