Алея в Боздоському парку. Питання про її брукування   ще не вирішене

29.03.2019 21:34 РАТУША

Спочатку місцеві ЗМІ повідомили, що бруківку, яку зняли з набережної Незалежності, чомусь перевезли до Боздоського парку. А вже згодом з’явилася інформація від мерії, що цією бруківкою хочуть вистелити ...широку алею парку.

Тобто, найширшу алею міста, де проводилися різні змагання для дітей «Веселі старти», змагання на ретро мотоциклах «Дунгов-фест», виставки і змагання собак, найкрупніші в Центральній Європі міжнародні турніри з петанку «Сакура» та «Каштан», хочуть застелити бруківкою.

У мерії необережно цю алею навіть назвали «фестивальною». Бо владі вона цікава лише для   проведення фестивалів.

Унікальність цієї алеї ще в тому, що вона має неймовірний дренаж і на ній не тримається вода навіть після сильних дощів. У всій Європі вже давно відмовилися від брукування алей парків і там вже давно практикують покривати алеї кам’яним відсівом, мармуровою мучкою. Бо там розуміють, що люди тікають з міста в парки від асфальту та цементу і що в парках потрібно зберегти максимальну природність. У нас же цього не розуміють і асфальтують та забруковують все, що лише можна.

Після повідомлення про те, що широку алею хочуть покрити бруківкою, першими обурилися спортсмени з двох ужгородських петанк-клубів. Допис-протест з цього приводу у мережі Facebook був поширений українською та англійською мовами і прореагували на нього спортсмени з 15 країн, тож, усі одностайні — природність широкої алеї парку потрібно зберегти.

Петанкістів підтримали і чимало ужгородців, які навіть запропонували краще вистелити бруківкою тротуарну алею Слов’янської набережної вздовж парку, бо за поганої погоди там неможливо пройти, а асфальтована доріжка починається лише від колишнього «Чоп-Трейдингу».

Нам вдалося поговорити з новим керівником парку Анатолієм Ковальським. Він повідомив, що наразі не стоїть питання застелити бруківкою широку алею. Першочергово стоїть завдання постелити бруківку на доріжках від підвісного мосту і до паркового мостика, де в погану погоду доволі болотяно і стоїть вода. Що стосується доріжки вздовж парку, то, за його інформацією, є рішення її заасфальтувати. Про саму ж долю широкої алеї, то остаточного рішення ще немає.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат