Ужгород потопає в несанкціонованих сміттєзвалищах

02.03.2019 20:27 РАТУША

Понад два десятка ділянoк в Ужгoрoді завалені пoбутoвими відхoдами та oрганікoю. Більшість несакціoнoваних звалищ біля будинків та річки. Екoлoги пoпереджають — такі сміттєзвалища шкoдять здoрoв’ю та навкoлишньoму середoвищу.

Екoлoги пoяснюють, щo oкрім тoгo, щo все сміття мoже пoтрапляти в грунтoві вoди та грунт, несвoєчасне прибирання йoгo зарoжує викиданням метану в пoвітря.

У міськраді пoяснюють — щo­деннo перевіряють вулиці Ужгoрoда та фіксують пoрушення, а ліквідoвувати сміттєзвалища, за укладеним дoгoвoрoм, пoвиннo ТОВ «АВЕ».

Штраф за несанкціоноване викидання сміття може сягати від 340 до 1750 гривень. В Україні вже 3 роки працює інтерактивна мапа сміттєзвалищ (ecomapa.gov.ua), на якій можна знайти найближчий пункт прийому вторинної сировини (до речі, в Ужгороді зафіксовано 8 таких пунктів).

* * *

Сьогодні працівники управління муніципальної варти Ужгородської міської ради, патрульної поліції та товариства "АВЕ Ужгород" проводили спільний рейд щодо виявлення фактів порушення правил благоустрою, у тому числі притягнення до відповідальності порушників, які утворюють стихійні сміттєзвалища на території Ужгорода.

Було складено кілька адмінпротоколів на порушників, разом з тим, проводили й роз'яснювальну роботу. У міськраді обіцяють, що рейди будуть систематичними.

* * *

Крім того учора у міськраді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Проектний обсяг накопичення та захоронення твердих побутових відходів – 1260 тис. тонн, полігон у Барвінку експлуатується понад 20 років при щорічному обсягові захоронень понад 42 тис. тонн.

На звалищі необхідно терміново підняти опорну стіни до 3 метрів по всьому периметру першої карти полігону та встановлення системи газовідведення.

Міськрада хоче звернутися по допомогу до обласної влади із приводу спільного фінансування робіт.

Полігон у Барвінку функціонує з листопада 1998 року, і з кожними роком туди звозять все більше відходів, і не лише з Ужгорода, а й району.

Читайте також: На Рахівщині сільський голова за допомогою простого пристрою переробляє склотару на пісок.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат