Limejet vs Машзавод та міськрада: Хто зацікавлений?

16.02.2019 12:49 РАТУША

Одна з найпопулярніших служб таксі Ужгорода — Limejet — опинилася ось уже понад півроку ледь не в заручниках ПАТ «Машинобудівний завод «Тиса» та місцевої влади.

Засновник служби Ярослав Синетар придбав ТзОВ «Аграрія КПД», у власності якого з 2010 р. перебуває нерухоме майно, необхідне для обладнання ремонтної майстерні, та інвестував в економіку Ужгорода значні кошти, для запуску служби таксі, яка б відповідала європейським стандартам.

Однак з листопада минулого року ні власник, ні автомобілі служби не можуть потрапити у власні приміщення. Замки на воротах, які забезпечують заїзд та доступ до приміщень, змінено без жодних пояснень та попереджень. Керівництво служби, викликане водіями, вислухало гнівну і лаконічну відмову охоронця на прохідній заводу запустити власника до свого майна. Ярослав Синетар розповів, що такі випадки стаються вже не вперше: ключі в одного охоронця забирають на прохідній, а іншому, що приходить на його зміну, не видають... «Постійно робляться перешкоджання нормальній роботі нашої служби», — обурений підприємець.

Працівники поліції, що прибули на виклик, тільки розвели руками та, опитавши охоронця, з’ясували, що дані дії вчинено за вказівкою директора заводу.

Тільки після того, як Ужгородський міськрайонний суд визнав незаконною бездіяльність працівників поліції та зобов’язав їх внести заяву в реєстр кримінальних проваджень, слідство по справі розпочалося. Проте за чотири місяці розслідування по справі не просунулося ні на крок.

За цей час у справі з’явилося чимало цікавих деталей: враховуючи те, що земельна ділянка, на якій знаходиться нерухоме майно, перебуває в комунальній власності, з метою вирішення та врегулювання питання доступу власника до нерухомого майна Товариством подано звернення на розгляд земельної комісії міськради.

Міська рада як власник земельної ділянки мала б бути зацікавлена у врегулюванні даної ситуації та отриманні плати за землю площею у 18 га, оскільки Машинобудівний завод, до слова, директором якого є Андрій Зацаринний, має значну заборгованість перед місцевим бюджетом у частині сплати земельного податку.

Цікавим є й той факт, що напередодні нового року Машинобудівний завод подарував місту новорічну ялинку, можливо, щоб остання не нагадувала про суму (понад 1,5 млн.) несплачених податків за землю, яка в обов’язковому порядку мала бути сплачена до місцевого бюджету!

На наш інформаційний запит поліція відповіла стандартно і очікувано: «Дана подія 14.11.2018 р. внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Правова кваліфікація — ст.356 Кримінального кодексу України (самоуправство). За даним фактом проводиться досудове розслідування». Тепер на колишній території заводу є будівлі фірми, до яких вони не мають доступу, і незрозуміло, в якому стані обладнання там, тому що вже кілька місяців там нікого не було.

Інвестор каже, що служба, маючи своє законне приміщення, вимушена орендувати інше та мати збитки. При цьому без відповіді залишається ряд питань: чому міська влада не зацікавлена в залученні інвестицій, захисті інвестора, збільшенні робочих місць, надходженні до місцевого бюджету коштів? Хто зацікавлений в такому стані речей? Де наші правоохоронні органи та кого вони захищають?

Без сумніву, продовження цієї справи буде.

Коментарі :


17.02.2019 09:03 жуст

этот директор давно должен сидеть в тюрме.так уничтожить такой завод нада суметь.некогда гордость машиностроения западной украины,теперь увы банально разворован.нету больше гальваники,нету уникальной термички.все эти некогда уникальные технологии ужгород утратил кажись навсегда.виной этому усему воровской кодляк дорвавшийся до властей,всех властей,в украине.


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат