Ужгородська мерія списала 1,8 млн. грн. на новорічну ілюмінацію в березні й червні

28.09.2019 20:11 РАТУША

Редакція zak-insider вирішила перевірити використання та освоєння грантових коштів Ужгородською міськрадою і виявила ряд цікавих фактів.

Конкурс на проведення робіт оголошувався у березні й у червні, хоча за фактом ще в грудні святкова новорічна ілюмінація вже була в місті. З цього простий висновок: конкурс був формальний і наперед було зрозуміло, хто його повинен виграти.

Серйозні запитання викликають ціни, які зафіксовані у цих тендерах. Наприклад: штора на дерево на вул. Волошина — 277 000 грн. Фотозона біля пішохідного мосту «Арка» — 250 000 грн. Фотозона біля пішохідного мосту «Сніговик» — 130 000 грн. Ілюмінація на площі Богдана Хмельницького, біля готелю «Ужгород» — 283 000 грн. Ілюмінація на колі в «новому» районі — 196 000 грн. Перетяжка на площі Петефі — 220 000 грн. Мова йде про прості гірлянди — вказані суми навіть близько не мають нічого зі справжніми цінами, вони завищені багаторазово.  

Офіційно по документах йдеться не про закупівлю цих святкових ілюмінацій, а про капітальний ремонт. Але проводити капітальний ремонт можна того, що є власністю міста. Жодних документів, які би вказували, що місто коли-небудь купувало цю ілюмінацію, немає. Тому тут є одразу кілька порушень — зі списування коштів у березні та у червні.

https://zak-insider.com/18-mln-grn-spisala-uzhgorodska-meriya-na-novorichnu-ilyuminaciyu-v-berezni-i-chervni/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат