Сквер Героїв Майдану в Ужгороді: Реконструкція буде радикальною

12.04.2019 19:03 РАТУША

Трохи дивно, що сквер у самому центрі міста та ще й перед такою серйозною структурою, як СБУ, є захаращеним і недоглянутим.

Влада нарешті вирішила провести реконструкцію. З наймасштабніших робіт заплановано демонтувати той страшний недіючий фонтан, який був встановлений ще за часів мера Віктора Погорєлова. Фонтан таки буде, але зроблений буде в сучаснішому вигляді або, як кажуть у мерії, в стилі мінімалізму. Його архітектурні фігури демонтують.

Головний архітектор міста Олег Боршовський каже, що найбільші зміни торкнуться покриття доріжок — засиплють галькою або кварцевим піском. Також займуться флористикою, поміняють ліхтарі, лавиці та смітники. Є думка відновити бювет, однак тут останнє слово за фахівцями після експертизи, адже свердловина не працювала близько 17 років. Тому, за словами керівника Водоканалу Станіслава Карташова, тут може бути мінеральна або ж чиста, відфільтрована питна вода.

«Звичайно, що вандалізм у нас ще ніхто не відміняв, — пише Василь Коваль для Prozak.info, — і якщо вандали регулярно нищили напис «Я люблю Ужгород» перед самою будівлею мерії, то трошки віддалений сквер захистити від вандалів буде ще складніше. І тут не допоможуть навіть камери відеоспостереження СБУ, бо там легко відхрестяться і скажуть, що їхня функція не з вандалами боротися, а стерегти безпеку держави. Тому перед владою постане питання певної охорони скверу і, ймовірно, тут встановлять додаткові камери відеонагляду».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат