У центрі Ужгорода зовнішньої реклами не буде. Громадських вбиралень теж...

02.11.2018 13:47 РАТУША

На початку жовтня журналіст Віталій Глагола ініціював проект про прийняття мораторію на розміщення зовнішньої реклами та сіті-лайтів в історичному центрі Ужгорода (пл. Петефі, вул. Волошина). Депутати Ужгородської міськради на сесії у вівторок проголосували за те, аби проект прийняти.

Як результат — «рекламу в центрі заборонять, — пише Віталій на своїй сторінці у Facebook, — у 2019 році мають демонтувати всі сіті-лайти у центрі міста; зроблять це за рахунок рекламних агенцій; заборонять мораторієм видавати дозволи виконкому на зовнішню рекламу у «нульовій зоні». За словами заступника мера проект рішення вже розроблений».

«Крім того, — йдеться у відповіді мерії журналісту, — після того, як строк виданих дозволів закінчиться, планується зобов’язати власників рекламних конструкцій провести демонтаж власними силами протягом трьох днів після закінчення терміну дії дозвільних документів. Таким чином, до кінця 2019 року планується забезпечити в межах центральної частини міста так звані «нульові зони» від зовнішньої реклами».

В той же час ужгородська влада відмовила ініціаторам петиції щодо спорудження в місті мережі громадських вбиралень, яка набрала 304 голоси при 250 необхідних.

Натомість створено міжвідомчу комісію. Ужгородський міський голова Богдан Андріїв письмово відреагував на петицію "Спорудження мережі громадських вбиралень в Ужгороді”: «Станом на сьогодні немає діючих Програм, заходами яких передбачалось б будівництво зазначеного у петиції об’єкту», — констатує мер.

"Тобто, не пощастило землякам: нема Програми – нема вбиралень (читай: “не зайшло”!!!)… Тепер вся надія на… міжвідомчу комісію, яку створив своїм розпорядженням Голова міської ради, якому очевидно не до бударів...", – іронізує в мережі Facebook автор петиції Юрій Ключівський. Відтак, ужгородці будуть і надалі змушені проситися до вбиралень у заклади громадського харчування.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат