Погорєлов вважає, що навколишні села забрали від Ужгорода 800 га, й хоче приєднати сільські територі

01.03.2013 12:19 РАТУША

27 лютого на позачерговому засіданні виконкому обговорювалися проблеми, що виникли під час розробки Генплану. Міський голова обурений заявами сільських голів навколишніх сіл стосовно меж обласного центру.

Ми проводимо обговорення і збираємо пропозиції з Генплану. Надійшли заяви від сільських голів прилеглих сіл про те, що ми втручаємося в їхні межі. Насправді це сільські ради забрали частину Ужгорода, близько 800 га. Натомість у дошкільних закладах Ужгорода навчаються 33 дитини з Баранинців, 79 із Минаю, 23 з Оноківців, в ужгородських школах: 180 з Баранинців, 50 з Барвінка, 52 з Холмока, 237 зі Сторожниці. Більше тисячі дітей навчаються у школах Ужгорода, понад 300 — у дитсадках, то де порозуміння?» — висловився Віктор Погорєлов.

Натомість сільський голова Баранинців Юрій Марусяк звернувся до голови ОДА, ГО Держземагентства в Закарпатській області, облпрокуратури, головного архітектора області, голів Ужгородської РДА та райради, Ужгородського міського голови, Ужгородського міжрайонного прокурора, головного архітектора Ужгородського району, Ужгородського міського прокурора, оскільки це порушує встановлені законодавчо існуючі межі населеного пункту території Баранинської сільської ради й прилеглих сіл Ужгородського району.

Так, схемою нового Генплану міста Ужгорода внесено понад 500 га території Баранинської сільської ради, зокрема всю промислову зону, а це майже 90 % дохідної частини бюджету сільської ради, урочища «Парцели», які є в приватній власності громадян як землі товарного сільськогосподарського виробництва (паї) і через які пролягає газопровід високого тиску, а Генеральним планом на даному місці передбачено індивідуальну житлову забудову вул. Миру та вул. Об’їзної, мікрорайонів «Східний», «Електродвигун», «Табла-1» і «Табла-2» села Баранинці. Крім того, на два останні мікрорайони «Табла-1» і «Табла-2» Баранинська сільська рада розробила й затвердила Генеральний план забудови ще у 2010 році. Названі мікрорайони є заселеними, з офіційно зареєстрованим населенням.

В разі затвердження нового Генерального плану м. Ужгорода, громадські слухання щодо якого відбудуться 7 березня, Баранинська сільська рада втратить понад 90 % доходів до місцевого бюджету і стане дотаційною. А це призведе до повного занепаду всіх чотирьох сіл сільської ради: с. Баранинці, с. Барвінок, с. Підгорб та с. Довге Поле, на території яких проживає понад 4 тис. громадян, переконаний Юрій Марусяк. Сільський голова просить перевірити законність підготовки такого документа й не допустити затвердження та обговорення проекту коригування Генерального плану м. Ужгорода в такому вигляді, оскільки він суперечить інтересам територіальної громади Баранинської сільської ради.

ТЕГИ : віктор погорєлов

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат