На вул. Волошина «вліплять» МАФи. Розрахунок із «більшістю» в міській раді триває...

22.02.2013 12:51 РАТУША

Під час засідання громадської ради з головним архітектором міста В. Шебою, зокрема, розглянули і сумну пер-спективу встановлення нових МАФ у історичному центрі Ужгорода — на вул. Волошина. Таке рішення громадська активістка Вікторія Рижова прокоментувала в соціальній мережі Facebook.

Нудьга — не те слово. Серед іншого обговорили і «прекрасні» будки, які на сесії щедро дозволили самі собі депутати. Отаку убогість вони хочуть вліпити на вул. Волошина навпроти «Едельвейса» у двох екземплярах по 30 квадратів, аби мало не здалося...»

Varosh.com.ua прокоментував чергову новацію так: «Замість обіцяного громаді очищення історичного центру Ужгорода від великих рекламних конструкцій та звільнення ключових пішохідних вулиць міста від малих архітектурних форм (МАФ) виходить діаметрально протилежне. Термін дії дозволів на розміщення білбордів, зокрема і на старовинних мурах біля пішохідного мосту, продовжується, МАФи активно дозволяються мерією... Громадська рада висловила обурення тотальним ігноруванням інтересів ужгородців представниками влади й відсутністю бачення стратегії розвитку Ужгорода. Наприкінці минулого року активісти внесли пропозицію проголосити 2013-й роком відродження архітектурної спадщини, розробивши низку практичних кроків. Однак наразі жодної реакції на свою ініціативу активісти не отримали, натомість побачили нові проекти торгових павільйонів, розміщення яких уже погоджене на сесії міськради й які мають з’явитися в популярній туристичній зоні на вул. Волошина. Головний архітектор Ужгорода Олександр Шеба пообіцяв, що ці кіоски його погодження не отримають, втім чи стане це на заваді депутатам-підприємцям?»

А ось як ужгородці коментують новацію в Інтернеті. «Панове, хіба досі не зрозуміло, що мер таким чином проводить банальний «розрахунок» МАФами з тими депутатами й «колегами» з фракцій, які допомогли йому «обрати» секретаря і заступників на останній сесії 2012 року. За цією логікою, тепер МАФів має бути десь до 70, аби дісталося всім депутатам із «більшості»...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат