Показник великої забрудненості атмосферного повітря в Ужгороді є суб"єктивними?

admin 19.02.2013 13:47 РАТУША

Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області Андрій Погорєлов.



На Хустщині 225 тонн грунту забруднено пестицидами. Стільки забрудненої хімічними засобами захисту рослин землі є, зокрема, на території   селища Рокосово. Однак, відповідно до законодавства, держуправління не має право фінансувати утилізацію такого грунту. З цим питання управління звернулося до відповідного міністерства та сподівається на вирішення проблеми цього року.
Частково спростував Андрій Погорелов і дослідження про найбільшу в області забрудненість в Ужгороді. За даними Гідромедслужби, в обласному центрі сьогодні спостерігається погіршення стану атмосферного повітря. Однак, за словами Андрія Погорєлова, цей показник є досить суб'єктивним, оскільки в місті працюють лише дві станції дослідження стану атмосферного повітря. Одна з них розташована біля шістнадцятиповерхівки -- у місці найбільшої концентрації автомобільного транспорту. "Ми вже проробляли план розташування пересувних центрів дослідження атмосферного повітря для отримання їхніх результатів та оцінки", – зазначає Андрій Погорелов.

Для поінформованості громадськості начальник держуправління ОНПС в Закарпатті пообіцяв в офіційномк порядку повідомити про обласні підприємства утилізації виробничих, у тому числі, ртутних відходів.

Ольга Борсук, Зелене Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат