Підтоплення в Ужгороді   на вихідні сталися   через захаращені водовідводи

08.02.2013 14:46 РАТУША

Азаров звинувачує владу у недбалості і безгосподарності.


Півтори доби безперерв-ного дощу в Ужгороді було достатньо для того, аби місто підтопило до критич-ної межі. Насамперед на «болотяну Венецію» перетворилися вулиці Гвардійська, Гранітна, Панькевича, Учительська та Сільвая, загалом у місті було підтоплено 52 дворогосподарства. Подекуди вода сягала до колін, тож відкачувати її взялися МНСівці.

За інформацією прес-центру Ужгородської міської ради, яка була поширена вночі 3 лютого, у приміщені міської ради пройшло екстрене засідання штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій за участі представників МНС Закарпаття, МВ УМВС України в Закарпатській області, Ужгородського міжрайонного управління водного господарства, керівників усіх комунальних служб міста. Згідно з даними від начальників ужгородських ЖРЕРів, найгірша ситуація склалася на підтоплених вулицях Можайського, Академіка Корольова, Перемоги, 153, Щедріна, 38, Осипенка, 16, Сільвая, 5, Ужанській. Підтоплено підвали на Грушевського, 27, 29, 31, Перемоги 30, Гвардійській, 17. На вул. Панькевича залило ділянку проїжджої частини біля 10 будинків.

Тривожна ситуація склалася на Радванці. Санепідемстанції було доручено відслідковувати якість питної води в Ужгороді. Влада запевнила: в разі необхідності евакуації мешканців із підтоплених будинків її зможуть здійснити кілька десятків автобусів.

Тієї ж ночі, 3 лютого, через сильне підмокання не втрималися старі конструкції двоповерхівки на Пестеля, 16 і будинок обвалився. На місце прибули рятувальники, а Закарпатгаз через аварію на мережі, викликану підтопленням грунтовими водами, відключив від газопостачання шість будинків приватного сектора у провулку Залізничний.

Наступного дня тривожна ситуація зберігалася в мікрорайоні Радванка. Так, на вул. Гранітній рівень води на проїжджій частині подекуди сягав півметра. Наш фотокор зафіксував автомобіль «Волга», який, вибираючись із каламутної стихії, вочевидь ще й потрапив у пастку — відкритий каналізаційний люк — і не зміг самотужки вибратися.

Завдяки зусиллям бійців МНС станом на ранок 4 лютого з 10 підтоплених дворогосподарств на вул. Учительській воду відкачали з п’яти, на вул. Сільвая відкачали воду в 10 з 15 затоплених дворів, повністю «осушено» підтоплення на вул. Панькевича, майже повністю на вул. Канальній та інших. Загалом стан затоплення зняли у 33 дворогосподарствах, залишалися підтопленими 19 міських дворогосподарств.

Як стверджують фахівці, підтопленння сталися через захаращеність стічної каналізації і дренажних систем різноманітним сміттям. Паводкова ситуація в Ужгороді знайшла відгук у Києві. На засіданні уряду прем’єр-міністр Азаров назвав причинами того, що сталося, елементарну безгосподарність та недбалість влади.

З огляду на ситуацію СЕС зобов’язана відстежувати якість питної води, чим працівники і займаються всі дні, що минули після паводка. Було взято проби води на бактеріологічні показники в мікрорайонах Горяни і Доманинці. Оскільки санепідеміологи не виключають мікробіологічного забруднення питної води, ужгородцям радять користуватися бутильованою водою або ж ретельно кип’ятити воду з-під крана.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат