55 % Ужгородського Водоканалу перейде в офшор, а в місто повернеться засилля будок і кіосків

04.01.2013 13:43 РАТУША

Затвердження проекту рішення «Про надання дозволів на укладення короткострокових договорів сервітутного користування земельними ділянками» було чи не найбільш скандальним на останньому в 2012 році пленарному засіданні сесії міської ради.


Йшлося про встановлення в Ужгороді 21 МАФ. Перспектива повернення в Ужгород кіосків та будок, із якими півтора року тому влада повела шалений бій, наразі обурює багатьох. Однак за відхилення цього проекту були тільки 11 депутатів, більшість проігнорувалаа голосування, що ще раз доводить: у Погорєлова в депутатському корпусі є стабільна більшість, що і дозволяє йому нехтувати передбаченими перед ухваленням подібних рішень процедурами розгляду, депутатського, громадського обговорення тощо. Тому й не дивно, що ділянку на пл. Фенцика поблизу філармонії надали під «тимчасову» споруду підприємцеві Л. Буланову, діловому партнерові депутата міської ради А. Погорєлова. Тим самим міський голова суперечить сам собі й перекреслює те, про що говорив нещодавно, обіцяючи боротися з нагромадженням кіосків у історичному центрі міста.

Суперечки викликало й обговорення проекту рішення щодо Водоканалу. Депутати не підтримали текст угоди про створення спільного підприємства між Ужгородським Водоканалом й ТОВ «Комунальні системи України», передбачливо не бажаючи брати на себе відповідальність.

Депутат від фракції Партії регіонів Федір Ващук наголосив: «Ми не знаємо, що буде далі: чи будуть вони виключати воду, чи піднімуть тарифи, чи й узагалі вода не зникне... Тому хай відповідальність за договір візьме на себе та людина, яка його підписувала, тобто керівник Департаменту міського господарства Олександр Касперов... Можу посперечатися, що ніхто особисто цей договір не підпише. Найлегше прикритися сесією, аби згодом не нести відповідальності, а на всі питання відповідати, мовляв, «договір затверджено сесією». На пропозицію поінформувати депутатів про дії компанії, яка зацікавлена інвестувати в Ужгородський Водоканал, Віктор Погорєлов запевнив, що інвестор через лобіювання питання в НКРЕ погасив 19 млн. грн. боргу за електроенергію (так звана різниця в тарифах). Відтак за пропозицію Ф. Ващука проголосували 38 депутатів.

За інформацією з міської ради, більша частина Ужгородського Водоканалу надалі належатиме офшорній компанії, оскільки угодою передбачено, що ТОВ «Комунальні системи України» відійде 55 %, а місту залишиться 45 %. Хоча міський голова і запевняв, що «нічого не віддає», але в його «послідовності» і «міцності слова» ужгородці вже переконувалися не один раз. На що невдовзі перетвориться СП, яким нині міська влада тільки прикривається, здогадатися не важко, як і про те, що очікує на ужгородців у плані «покращення» з водопостачанням, яке Погорєлов обіцяв під час місцевих виборів.

Сесія ухвалила програму організації та обслуговування кладовища в районі Міжнародного автомобільного пункту пропуску Ужгород на 2013—2016 рр. загальною площею 16,5 га на 20 років під захоронення 15 тис. осіб. Фінансування Програми з міського бюджету за 4 роки складе 22 мільйони 350 тис. грн.

Шляхом таємного голосування секретарем Ужгородської міськ­ради обрали Світлану Король.

«За» було віддано 35 голосів, 9 «проти» та двоє утрималися. Фракція «Батьківщини» у міській раді від голосування відмовилася на знак протесту проти дій міського голови, котрий під час формування лічильної комісії не ввів до комісії представника від опозиції. Більшістю голосів першим заступником Погорєлова обраний Віталій Семаль, а заступником із другої спроби — «регіонал» Олександр Ковач.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат