Власники «автономок» платитимуть за газ, як підприємства?

25.01.2013 13:59 РАТУША

Минулого тижня в газеті «Дзеркало тижня» вий-шло інтерв’ю глави Націона-льної комісії, що здійснює державне регулювання в галузі комунальних послуг, Валерія Саратова. Чиновник вважає, що той, хто свого часу знайшов гроші на встановлення автономного опалення — багатий і, відповідно, своїм «багатством» пови-нен ділитися з державою.

У дуже об’ємному тексті він згадав і Ужгород, де вже немає централізованого опалення. Наводимо цитату. «І тут ми знову впираємося в питання соціальної справедливості. Ціна устаткування для індивідуального опалювання в багатоквартирному будинку складає близько 20—40 тис. грн. Зрозуміло, що далеко не кожен громадянин може дозволити собі встановити дорогу індивідуальну систему. Виходить, що держава знову дотує багатих, а бідні, ті ж літні і ті ж самотні люди залишаються за бортом. Це неправильно».
Сергій Ратушняк, якому належить ідея й реалізація програми відмови від ЦО й переходу на індивідуальне теплозабезпечення, прокоментував це так.

— Право на індивідуальне опалювання таке ж невід’ємне право кожної людини, як право вибирати, що йому їсти, який купувати одяг і яке дивитися кіно. Запхати кожному ложку дьогтю замість тепла — це в нас зараз називається теплозабезпеченням населення. Ужгород звільнився від цього ярма і кожен ужгородець сам вирішує, наскільки тепло чи холодно йому у власному будинку, й користується гарячою водою цілорічно. Якщо думати про людей, а не про корито з державними грошима, то необхідно їм, людям, допомогти. Щодо підвищення ціни для власників «автономок», то я би порадив цим панам менше красти за своїми «лівими» схемами на газовій трубі. Судіть самі, 22 мільярди кубів газу в Україні власного видобутку. Цього з лишком вистачає на абсолютно всю комунальну сферу. Це не російський газ, це газ із наших надр. Продайте цей газ своїм громадянам за людською ціною, а не перепродавайте втричі дорожче! І питання буде остаточно зняте. Але для цього треба розуміти, що тепло у будинку в наших географічних широтах — необхідність, як вода та повітря.

ТЕГИ : сергій ратушняк

Коментарі :


31.01.2013 11:18 Пенсіонер 66 років

Це бидло) Сарата) ніколи не знало, як на ніч не роздягатися, а вдягатися у все тепле зимою. В 2005 ми відрізались від центрального, три роки жили   без тепла збираючи гроші на автономку. Ми - це два пенсіонера чоловік і я. Єкономили на всьому - на їжі, одязі. На це пішло три роки. Зараз у нас всюди склопакети , вода горяча, тепло. За свої гроші не чекаючи ні від кого допомоги. На старості років зараз мені дуже комфортно. Я вдячна Ратушняку, що надав нам таку можливість. А на тих безбожників, що жирують в палацах і придумують все, щоб обдирати простий народ, прийде колись кінець і здохнуть вони як собаки під плотом. Мали би совість самодури, бо розуму у них, як у курки.


30.01.2013 11:22 ужгородець

Саратов!!!, ти в Ужгород не їдь, матимеш проблеми.


25.01.2013 14:58 юра

а чому влада не дає дозволів на автономне опалення?


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат