З 1 січня 2013 року діють нові терміни звітності   для фізичних   осіб-підприємців

18.01.2013 13:45 РАТУША

Постановою правління Пенсійного фонду України від 10 грудня 2012 р. внесено зміни до постанови правління Пенсійного фонду України від 8 жовтня 2010 р. «Про порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», а саме встановлено нові терміни подання звітності до Пенсійного фонду.


Звертаємо увагу на те, що фізичні особи-підприємці, у т. ч. ті, які обрали спрощену систему оподаткування, формують та подають до органів Пенсійного фонду звіт самі за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звіт подається за формою згідно з додатком 5 до згаданого Порядку.

Підприємці, які забезпечують себе роботою самостійно, подають звіт до 1 травня року, наступного за звітним періодом. Підприємці-спрощенці, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, звіт не подають. Зміни до Порядку подання звітності та форми  звіту розміщені на офіційному сайті Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua. Зразки заповнення звітів розміщені на сайті облдержадміністрації.

ТЕГИ : ДПС

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат