В Ужгороді травмуються пішоходи

admin 14.01.2013 15:13 РАТУША

Сьогодні зранку лунали скарги від обурених водіїв із наріканнями на неможливість пересування дорогами міста через суцільний на них льодовий покрив.


Одночасно, обурювались і тим фактом, що дороги в Ужгороді нагадували ковзанку також і в період вихідних. Щоб з’ясувати ситуацію, ми звернулись за коментарем до начальника Департаменту міського господарства Олексія Касперова, який поспілкувався з кореспондентом не надто радушно.

Найперше, повідомив, що дороги в місті посипаються спеціальною сумішшю: «Ви що не бачите, що вулиці чисті? Звичайно, вони посипаються сумішшю – як тільки вона вступить в реакцію, дороги будуть нормальні». А відтак просто кинув слухавку, попередньо порадивши звертатись «із такими питаннями у письмовому порядку». Тільки от на відповідь на письмовий запит законом передбачений термін у п’ять днів, коли інформація ця вже не буде актуальною. Та й чому з неї робити якусь таємницю – незрозуміло.  

Прояснити ситуацію ми спробували в Ужгородському КП КШЕП, який, серед іншого, відповідальний і за наведення ладу на ужгородських дорогах в зимовий період в тому числі. Тому факту, що зранку на дорогах міста було ковзко, начальник КШЕПу Михайло Довбак здивувався: «Поганий проїзд? Не була ковзанка ніяка, підсипали всі перехрестя, все підсипали. І на вихідних так само робили». Однак, скільки працівників було задіяні для таких робіт, скільки матеріалів для підсипання використали і яких саме – не уточнив, порадив передзвонити ближче до вечора, і… так само кинув слухавку.

Схоже, у чиновників вироблений «стандартизований» принцип спілкування із журналістами: час від часу взагалі не відповідати на телефонні дзвінки або, як у нашому випадку, за неможливості надати вичерпну інформацію, просто переривати телефонну розмову.

Тим часом, швидка за останні три дні вже кілька разів виїжджала на виклики, пов’язані із травмуванням пішоходів. Як розповіла заступник головного лікаря Ужгородської станції швидкої медичної допомоги Анжела Бакі, за останні три дні трапилось 5 випадків травмування пішоходів внаслідок ожеледиці. «11 січня була 1 травма, 12 і 13 січня – по 2 травми. Забирали з переломами (в одному випадку ліктьового суглобу, в іншому – гомілки), із забоями грудної клітини і стегон». Загалом же, розповіла Анжела Бакі, на виклики за вихідні швидка виїжджала понад 140 разів.

Нині ситуація на дорогах міста і справді дещо покращилась. Щоправда, чи пов’язано це із підсипанням, чи водії самостійно забезпечили собі більш-менш нормальний проїзд за рахунок того, що дороги «роз’їздили» автівками – невідомо.


Джерело: Закарпаття онлайн

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат