Прокуратура готує апеляцію по "Короні"

admin 11.01.2013 12:44 РАТУША

Прокуратурою готується апеляційна скарга на судове рішення про визнання приватизації «Корони» законною.

Прокурор міста Ужгорода Іван Штефанюк 4 жовтня 2012 звернувся в господарський суд Закарпатської області з позовом в інтересах держави, територіальної громади міста Ужгорода в особі Ужгородської міської ради до Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради про визнання недійсним конкурсу з продажу об’єкту комунальної власності, а саме комплексу «Корона», що знаходиться за адресою: м. Ужгород, пл. Театральна, 5,7 за ціною 8 065 000,00 грн. та скасування (визнання недійсним) наказу про його затвердження.

Позов мотивовано тим, що конкурс з продажу вказаного комплексу відбувся з порушенням вимог Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)», Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» та Порядку продажу об’єктів малої приватизації шляхом викупу, на аукціоні (в тому числі за методом зниження ціни, без оголошення ціни), за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, затвердженого Наказом Фонду державного майна України, а тому такий конкурс є недійсним.

У суді представник прокуратури м. Ужгорода, довів, що таке відчуження, відбулось без визначення умов подальшого користування земельної ділянки. До того ж, значно занижено грошову оцінку вартості об’єкту комунальної власності, яке приватизовано. Аргументом на користь визнання недійсним конкурсу з продажу «Корони» прокурор також називав і порушення місячного строку створення конкурсної комісії, до складу якої не міг входити один з її членів. Також, було порушено двомісячний строк підготовки об'єкта малої приватизації до продажу. Оголошення про об'єкти, що підлягають продажу на аукціоні, за конкурсом не містило інформації, про будівлі (споруди, приміщення) та земельну ділянку, на якій розташований об'єкт, умови користування ними.

Окрім того, прокуратурою встановлено, що керівництво Ужгородської міської ради при продажу «Корони» не оцінило одну з будівель площею понад 1000 м.кв - проводиться досудове розслідування В ході судового розгляду в господарському суді Закарпатської області прокуратурою вивчено матеріали приватизації, так званого комплексу «Коруна» за адресою м. Ужгород, в т.ч. і матеріали проведеної оцінки приватизованого майна.

Встановлено, що Департаментом міського господарства Ужгородської міської ради при продажу «Корони» не було оцінено одну з її будівель площею понад 1000 м.кв.   За фактом порушення процедури приватизації вказаного об’єкту нерухомості, прокуратурою міста Ужгорода проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

Також, прокурор зазначав, що незважаючи на те, що було затверджено лише одного учасника, приватизація відбулася шляхом конкурсу з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону, а не викупу. Переможець конкурсною комісією не визначався, а було прийнято рішення про продаж об’єкта комунальної власності покупцю, якого було допущено до конкурсу.

Проте, незважаючи на усі ці законні підстави Господарський суд Закарпатської області своїм рішенням від 10 січня 2013 року в задоволенні вищевказаного позову прокурора відмовив.Прокуратурою на вказане судове рішення готується апеляційна скарга.

Джерело:   Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат