«Азаров відібрав у «дітей війни» надбавку до пенсії!»

Евеліна Гурницька 23.03.2012 16:35 РАТУША

П. Петренко, «дитина війни», написав до редакції й зауважив, що було би добре, якби на шпальтах видання більше уваги приділялося «дітям війни». Читач негативно висловився в бік уряду, мовляв, обіцяли надбавку до пенсії, а обіцянка залишилася цяцянкою.

«Сьогодні   ми, люди похилого віку — матеріально не забезпечені. Багато моїх друзів спочивають на тому світі, так і не дочекавшись від держави соцдопомоги. А державі цій вони віддали молоді роки, здоров’я, непосильну фізичну працю, — висловлюється пенсіонер. — У грудні 2011 року Азаров запевняв, що з 1 січня 2012 року нам, дітям війни, буде 25%-на надбавка до пенсії, але ніякої надбавки я досі не дістав, як і всі «діти війни». Кажуть, що прем’єр-міністр зняв із нас і передав гроші на «Євро-2012». Це зневага до нас, це злочин. Тут коментарі зайві».


Крім того, до редакції звернулася дитина війни з Ужгорода Ірина Юлі¬ївна, яка повідомила, що їй та її знайомим, які мають такий самий статус, чомусь зняли з пенсії 50 гривень, а це для них вагома сума.

Від редакції хочемо додати, що 28 грудня 2011 року уряд ухвалив Постанову № 1381 «Про підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення», яка набула чинності 1 січня 2012 року. Постановою передбачено покращення рівня пенсійного забезпечення «дітям війни», крім тих, на яких поширюється чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соці¬ального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Підвищення до пенсії, встановлене статтею 6 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», провадиться у розмірі 7 % прожиткового мінімуму, встановленого законом, для осіб, які втратили працездатність. На виконання Постанови перерахунок пенсій проводиться з 1 січня 2012 року в автоматизованому режимі за матеріалами пенсійних справ, що не потребує додаткових звернень пенсіонерів до органів Пенсійного фонду...

З іншого боку, член однієї з ук¬раїнських політсил Андрій Пишний пише таке: «Є три категорії пенсіонерів, які взагалі тільки через суд можуть встановити належний їм за законом розмір пенсії: «діти війни», «чорнобильці» та військовослужбовці. Прийнявши закони, якими встановлено збільшені розміри пенсій цим трьом категоріям, держава просто не збиралася їх виконувати. Але закон є закон і люди мають право вимагати належні їм виплати».

Евеліна Гурницька

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат