На додачу до зарплати ужгородський мер Погорелов оформив собі ще й пенсію

admin 01.03.2012 12:37 РАТУША

Мабуть, 11 тисяч. грн. зарплати меру недостатньо: з минулого року він отримує ще й пенсію – 7 500 грн. щомісяця. Натомість зарплати освітян міста опинились під загрозою.

Минулого тижня журналістам стала відома ще одна подробиця з «зворотнього боку» життя міського голови. Після виходу на телеканалі ЗІК передачі про зловживання мера читачі повідомили редакції цікаву інформацію. Виявляється, крім зарплати, розмір якої Погорелов старанно приховує від ужгородців (вона складає 11 тис. грн.) минулого року мер тишком-нишком оформив собі пенсію. А щоб пенсія була більшою, підняв собі зарплату. Прокурор міста пробував оскаржити таке беззаконня, однак мерія обійшла протест прокурора і все рівно виплачує меру захмарні суми.

Ситуація, коли пенсіонер водночас працює, непоодинока і її можна лише вітати. Адже, враховуючи низькі пенсії, для багатьох старших людей це єдина можливість вижити. Але коли голова обласного центру, публічна особа, яка знаходиться на виборній посаді, отримує велику зарплату і при цьому ще й оформляє собі пенсію – такого в українській практиці ще не було. Але, окрім юридичного моменту, є ще й моральний бік справи. До прикладу, губернатор і його заступники обмежили собі надбавки до зарплати, щоб хоч якось економити гроші. А ужгородському меру, видно, до цього діла нема – замість того, щоб економити на зарплаті, він вирішив ще організувати для себе додатковий дохід у вигляді пенсії. При цьому міська влада постійно скаржиться на відсутність коштів, випрошуючи їх в області.

Здавалось би, отримуючи такі гроші, мер міг би вже нарешті подумати і про міські справи. Але ні – цього тижня він і далі продовжував відстоювати схему, про яку ми розповідали в минулому номері газети. Нагадаємо, на підконтрольну фірму міський голова хоче перевести півтора мільйони гривень за фіктивні послуги по обслуговуванню котелень.

На прес-конференції він заявив журналістам, що і надалі вважає суму в півтора мільйони прийнятною, звинувативши секретаря міської ради Щадея, який звернувся в прокуратурою проти цих тарифів, в тому, що останній «не володіє ціноутворенням». Щадей вирішив не мовчати і прокоментував закиди мера:

«По-людськи, мені жаль Погорелова. Його спроби виправдати аферу чиновників з фіктивними послугами котельням завели його в глухий кут. І зараз він, мер обласного центру, 60 річний голова сімї, який має серйозний статус, дітей, внуків – змушений в присутності двох десятків журналістів принижуватися, придумовувати якусь брехню.

Замість пустих слів хотілося б почути від мера конкретику: по якій причині тарифи виросли в кілька разів, чим це обгрунтовано, де калькуляція? Я вважав і вважаю нові тарифи суттєво завищеними, а послуги, за які їх сплачують – фіктивними. Прості цифри: міська лікарня повинна платити за обслуговування котельні 12 700 грн. щомісяця – за це один раз в місяць туди навідується людина, питає, чи все в порядку, розписується в журналі відвідувань і йде геть. Подібна ситуація і в інших бюджетних закладах. Тут уже не про ціноутворення треба говорити, а про те, чи є межа у нахабства і жадності наших чиновників, які в такий спосіб забирають гроші з медицини та освіти.»

В середу ж Погорелов зібрав позачерговий виконком. Виявилось, що директори шкіл і садочків не захотіли йти на відвертий кримінал і відмовились підписувати договори за новими тарифами з фірмою «Уж-Енергія». Тому мер запропонував рішенням виконкому змусити директорів бюджетних установ заключити нові драконівські договори. Проти цього виступив Щадей, який звинуватив мера у тому, що він перетворив освітян у заручників фінансових махінацій. Тому секретар міськради запропнував не підтримувати ініціативу мера, а нові тарифи скасувати, повернувшись до попередніх. Однак через підконтрольну більшість Погорелов все ж проштовхнув рішення (проти ініціативи мера виступили тільки Щадей і Волосянський).

Тепер освітяни повинні думати, де знайти кошти для оплати фіктивних послуг, які навязав їм мер. Під загрозою опинились вчителі і вихователі, на заробітні плати яким просто не вистачить коштів. Погорелову про це думати не потрібно – отримувані ним зарплата і пенсія його, вочевидь, повністю задовільняють…

Михайло Ледней

zakarpatnews.net

admin

Коментарі :


03.03.2012 11:53 д

не ну нормально чувак 8 лет чалился на зоне Откуда такая пенсия набежала


02.03.2012 21:42 Для усіх

Навіщо пишуть про такі речі, щоб простих смертних ще дужче дратувати? Люди і так розувірилися у сьогоднішній брехливій владі.Яка не в змозі провести як слід пенсійну реформу.Перш за все почніть із так званих недоторканих віп-пенсій.Треба негайно вносити зміни у конституцію і зробити негайно перерахунки тим віп-пенсіонерам, в яких пенсія в десятки разів більша,ніж у пересічних пенсіонерів.Така дискримінація не повинна мати місце в принципі в правовій державі.


02.03.2012 09:24 Іван Прокопович

Таких елітних пенсіонерів достатньо в області.До прикладу колишній прокурор області Бенца Ю.Ю. отримує пенсіє майже 16 тисяч гривень , а ще й зарплату майже десь таку.І це нормальне явище на фоні злиденних умов пересічних громадян? Кажуть,що пан Бенца Ю. тепер являється радником- чиїм невідомо і що воно там радить і кому, окрім вирішення своїх власних проблем. А де людська мораль у таких собі пихатих чиновників.Їм просто не відомі щоденні насущні проблеми наших пенсіонерів, яким треба достойно вижити на пенсію у 900 гривень.Одна пенсія зарплатня таких собі віп-пенсіонерів -це пенсія 30-35 пенсіонерів із ряду смертних.От вам і соціальна справедливість панове чиновники!?


02.03.2012 08:47 до         Я

Бачу що КОЗЕЛ з чим і вітаю.


01.03.2012 21:45 я

козел


01.03.2012 20:40 ЮРІЙ Львівська

Немає нічого дивного!В нашому місті голова РАДЗІЄВСЬКИЙ на пенсіі   керує містом!Зарплата   пенсія десь коло 19 000 гриваків!"Великий демократ"перекінчик ,голова РДА,СЕНДАК М.Д. також....пенсіонер.Але він всіх взув по самі вуха - був у ЮЩЕНКА- радником !!!!!!,що воно там радило ,ніхто не знає.Потім при ТИМОШЕНКО щось там!Тепер при партіі голубих!!Отакий собі хлопака метр пятьдесять ростом в прижкє - з капелюхом,а керує РДА!Кажуть що добре вміє лизати......Мають оті всі особняки,магазини,квартири...То все "щирі украінці".Але дивує ще і інше,що всі стали вірити в БОГА""""!!!!!Цирк на дротях!!!!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат