Закарпатцям покажуть сучасного «Мауглі»  

Наталія Каралкіна 21.12.2012 15:52 РАТУША

Серйозну драматичну постановку з сучасною хореографією і музикою підготували для закар-патців напередодні свят у Закарпатському обласному музично-драматичному театрі
ім. братів Шерегіїв.


Добре відому історію про нетипового хлопчика актори втілили під керівництвом Наталії Тімошкіної, художнього керівника і режисера Житомирського театру ім. І.Кочерги.

«Це дуже масштабний, динамічний проект. Задіяний майже весь творчий склад ужгородського драмтеатру», — розповідає режисерка. Сучасні постановки, до яких залучили чимало людей, хороша хореографія. Водночас акторам доводиться чимало витримувати, вони втомлюються від напружених репетицій. Найскладніше старшому поколінню. А сам процес підготовки у дечому й травмонебезпечний.

«Дуже приємно, що ідею підхопили. Бачу блиск в очах людей, які працюють на сцені. Задіяні три покоління акторів», — ділиться враженнями директорка Любов Оленчук і при цьому додає, що зараз у театрі вже тепло. До того ж сцена матиме зовсім інше оформлення за рахунок оновлених декорацій. При цьому вартість «Мауглі» на рівні інших постановок облмуздрамтеатру — майже 15 тисяч гривень.

Постановка побудована на сучасній стилістиці й призначена для сімейного перегляду. В облмуздрамтеатрі зазначають, що це інсценізація за Кіплінгом, зроблена працівницею житомирського театру Мариною Іваненко. Після прем’єрного показу та від’їзду житомирської режисерки за «Мауглі» відповідатиме Михайло Фіщенко, актор обласного театру Шерегіїв. Напередодні прем’єрного показу за репетиціями спостерігали закарпатські журналісти, які цього ж дня об’єдналися у клуб «Театрал». Відтак після недільного показу, який відбудеться о 10.00, 12.00 та 18.00 домовилися з акторами про спільне обговорення вже закарпатського «Мауглі».

Наталія Каралкіна

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат