Виконавча служба таки змусила мерію заплатити борг

admin 18.10.2012 12:08 РАТУША

А чергова афера Погорелова-Волошина коштувала ужгородцям майже 500 000 грн


Як стало відомо з достовірних джерел, ДВС таки змусила мерію Ужгорода заплатити борг фірмі Максавто в розмірі майже півмільйона гривень, який виник внаслідок незаконних дій мерії по вилученню землі від згаданої фірми.

Нагадаємо, що справа набула неабиякого резонансу, через гучні заяви мера, що «виконавча служба блокує роботу міста», «зупинилися виплати до пенсійного фонду», «місто не може нічого продати». Натомість виконавча служба   займалася своєю роботою –   виконанням рішення суду, в суворій відповідності до чинного законодавства . На її керівника Н. Панову було здійснено масовану атаку по дискридитації,   застосовано шантаж, залякування тощо. В свою боротьбу мер втягнув і членів виконкому, які підписали недолуге звернення на семи сторінках до усіх вищих керівників держави з проханням звільнити керівника ДВС. Виконком цим кроком продемонстрував свою повну некомпетентність, оскільки вийшов за рамки законодавства, вмішуючись у кадрову політику   центральних органів влади. До того ж за виконання своїх обовязків людей не звільняють.

Не дивлячись на шалений тиск Панова продемонструвала непохитну правову позицію та твердість характеру, притаманні її родині.   З іншого боку,   керівництво держави та профільного міністерства та правоохоронні органи, розібравшись у ситуації, підтримали позицію виконавчої служби та вказали мерії на її місце – боржник має платити. Всі дії мерії по затягуванню процесу виконання, були безуспішно порграні у судах всіх інстанцій. Постало питання про притягнення винних чиновників до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду. Злякавшись загрози опинитись в місцях не дуже віддалених, мер дав команду своїм підлеглим розрхуватись.

Цікаво, що земельна ділянка, яку незаконно вилучили у Максавто, була передана за бесцінок фірмі,   до якої ймовірно   має відношення депутат-втікач з Єдиного Центру І. Волошин, заступник голови Ужгородського міскрайонного суду І. Семерак та сам В. Погорєлов. Тепер стало зрозуміло, чому такий тиск чинився при виконанні цього судового рішення. Чергова оборудка „прихватизаторів” від влади буде коштувати всім мешканцям Ужгорода майже в 500 000 грн, оскільки землю вони забрали під свою фірму, а незаконність їх дій буде оплачена з бюджету міста.  

З наступного 2013 року вступає в силу закон, відповідно до якого службовець, який наніс своїми діями шкоду, повинен компенсувати її вартість. Цікаво,   чи компенсують чиновники втрати міського бюджету з власної кишені добровільно, чи зроблять це лише під загрозою застосування до них методів правового примусу? І що на все це скажуть наші правоохоронці?

Кандидат в народні депутати С. Ратушняк вже звернувся з цього приводу до відповідних структур, оскільки вважає, що набивати власні кишені за рахунок ужгородців неприпустимо.
 



 

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат