Міські ЖРЕРи зобов’язані надавати населенню 11 послуг. Що маємо насправді?

05.10.2012 15:56 РАТУША

До редакції часто звертаються читачі, що просять розмістити перелік послуг, які зобов’язані надавати ЖРЕРи. Так, у листопаді 2011 року виконком Ужгородської міської ради схвалив, а заступник міського голови Ю. Беляков завізував рішення про перелік послуг із одинадцяти пунктів, мінімально необхідних для утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Такими послугами є: прибирання прибудинкових територій, прибирання підвалу, технічних поверхів та покрівлі, технічне обслуговування внутрішньо-будинкових систем (холодного водопостачання, водовідведення, зливової каналізації), дератизація, дезінсекція, обслуговування димовентиляційних каналів, а також технічне обслуговування та поточний ремонт системи електропостачання будинку, поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання, водовідведення та зливової каналізації й технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження, що розміщені на закріпленій в установленому порядку прибудинковій території (у т. ч. спортивних, дитячих та ін. майданчиках), експлуатація номерних знаків у будинках, освітлення місць загального користування і підвалів, енергопостачання ліфтів. А що маємо насправді?

«За що ж люди платять ЖРЕРам? Куди ідуть гроші ужгородських платників податків? — міркує наш читач Юрій Ухаль. — Працівникам ЖРЕРів дуже не хочеться втрачати таку щедру годівницю, перепрошую, роботу, але давайте поміркуємо без зайвих емоцій. Робота всіх цих підприємств спланована таким чином, що ніхто ні за що не відповідає, нічого не робить, окрім коминаря і юриста, а ще бухгалтерії. Працівники вже на початку робочого дня розходяться у невідомих напрямках, а тому знайти кого-небудь є малоймовірним.

Багато керівників, отримуючи немалу зарплату, планують і організовують роботу ЖРЕРу одночасно з вирішенням особистих питань, які різко відрізняються від потреб міського господарства, відтак припиняють ремонтуватися житлові будинки, прибиратися прибудинкові території, місця для сміттєвідходів. А таке поняття, як капітальний ремонт будинків, узагалі забуте, як і про дератизацію та дезінсекцію.

Насправді послуги ЖРЕРами практично не надаються або ж надаються формально, проте вони справно отримують платежі від населення. Тому варто запитати самих себе: за що ми їм платимо, за віртуально надані послуги? Хто нас зобов’язує утримувати паразитів? Виявляється, ми платимо ЖРЕРам тільки за те, щоб вони існували! Звертаю увагу громадян на Постанови Кабінету Міністрів за № 529 від 20.05.2009 й за № 869 від 01.06.2011, які зобов’язують керівників ЖРЕРів не тільки укладати угоди з населенням, а ще й виконувати їх. Якщо ми припинимо утримувати паразити-ЖРЕРи, їх просто розженуть».

Коментарі :


20.10.2012 09:26 gagna

І чого цих паразитів і кровососів ще не розігнали!?


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат