Ситуацію з антисанітарією на Кармелюка, 12А розглянуть СЕС і прокуратура

24.08.2012 14:48 РАТУША

Про ситуацію з антисанітарією, що склалася неподалік центру Ужгорода на вул. Кармелюка, 12А, ми розповідали не раз.

Мешканці цього житлового будинку, вкрай обурені станом контейнерного майданчика для сміття, що біля їхнього будинку, змушені були написати заяву головному лікареві Ужгородської міської СЕС С. Шуберту, прокуророві міста
І. Штефанюку.

У заяві вони наполягають на тому, що контейнерний майданчик не відповідає вимогам п. 2.7 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць», згідно з яким контейнерні майданчики повинні мати водонепроникне тверде покриття та бути обладнані навісами, огорожею та ізольовані від об’єктів обслуговування населення, господарських дворів і магістральних вулиць смугою зелених насаджень завширшки не менше 1,5 м, не повинні бути прохідними для пішоходів і транзитного руху транспорту.

Внаслідок невиконання цих вимог безпритульні громадяни, роми тощо постійно нишпорять у контейнерах, розкидаючи при цьому все сміття. Тут таки риються і безпритульні собаки. Сміття навколо контейнера постійно розкидане, воно гниє і смердить. Повз контейнери неможливо ні пройти, ані проїхати автомобілем.

Окрім цього відстані до розташованих поблизу житлових будинків, а також до громадських будівель, зокрема до будівлі Ужгородського міського управління капітального будівництва, до будівлі Державної пожежно-рятувальної частини, не відповідають вимогам вищевказаного наказу МОЗ, відповідно до якого контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд, майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менше 20 м.

Так само нехтується вимога п. 2.14 наказу, згідно з яким під час зберігання побутових відходів у контейнерах повинна бути виключена можливість їх загнивання, розкладання, розвіювання та розпилювання. З огляду на ситуацію мешканці просять вжити відповідних заходів та перенести контейнерний майданчик у інше місце з дотриманням усіх вимог, передбачених санітарними нормами і правилами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат