Росія захопила Казахстан. На черзі Україна?

14.01.2022 11:07 ПОЛІТИКА

З початком цього року весь світ був прикутий до Казахстану. Тут піднялося повстання. Повстанці причину називали виключно економічну — підняли вдвічі ціну на газ і народу вже нема чим за нього платити.

Повстання починалося досить потужно: захопили аеропорт, спалили адмінбудівлі. Були випадки, коли правоохоронці переходили на бік повстанців. Час від часу лунали перестрілки.

Президент Казахстану Токаєв, звичайно ж, звернувся по допомогу до Путіна. Той не хотів особливо світитися, і з Кремля пролунало, що у Казахстані переворот влаштували інтервенти з-за кордону, і тому на допомогу братському народу поїдуть так звані війська ОДКБ (Організації договору про колективну безпеку). Ну, і звісно, що більшість цих військ складалися із росіян.

Кількатисячна армія російських «зелених чоловічків» швиденько взяла під свій контроль найважливіші об’єкти Казахстану. Американці попередили казахів, що куди приходять росіяни, звідти вони повертаються неохоче. Але було вже пізно.

Тепер уже цілком зрозуміло, що саме спецслужби Росії влаштували цей переворот. Штучно посварили клани екс-президента Назарбаєва та нинішнього президента Токаєва, влаштували погроми, і потім під виглядом «миротворців» фактично взяли величезну країну під свій контроль.

Для чого це росіянам? Усе просто. Росія перекрила Європі газ і там ціни полетіли вгору. Європа виявилася занадто залежною від російського газу і там розробили нову концепцію енергонезалежності від Росії — перехід на високотехнологічну ядерну енергетику. Для цього потрібен уран. А 40 % усіх світових запасів урану знаходиться… у Казахстані.

Окрім того, Росія на камери показала американцям та європейцям, як вони оперативно вміють переміщувати війська і впливати на ситуацію в світі. Це був натяк на те, що стотисячна армія Росії, яка стоїть біля наших кордонів, захопить Україну за лічені дні. І ця демонстрація сили та впливу потрібна була росіянам перед переговорами з США та НАТО щодо безпеки. Росіяни дали чітко зрозуміти, що якщо НАТО сунеться в Україну, то Росія дасть блискавичну відповідь.

Переговори з росіянами таки відбулися. І сторони залишилися при своїх інтересах. Росіяни не дали гарантії ненападу на Україну, а НАТО каже, що воно відкрите для України. Пахне широкомасштабною війною. І це буде трагедією для всіх.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат