Що з мовами

17.05.2022 14:47 ПОЛІТИКА

Декомунізація та дерусифікація є рішенням правильним. Однак, останнім часом ведеться дивна атака на мови.

Ти не можеш бути на державній службі і не знати української мови. І це правильно. На радіо та телебаченні повинна бути також державна мова. Але люди повинні мати право використовувати свою мову в побуті. І найогиднішим є те, що боротьба за мову інколи перетворюється у виключно політичні заяви для окозамилювання. Ось що написав на своїй сторінці у Facebook закарпатський політик Сергій Ратушняк:

«Порохоботи, які разом з корумпованою верхівкою «Свободи» насильно нав’язували виключно українську мову, на практиці просто РОЗГРАБОВУВАЛИ весь багатонаціональний народ України на десятки МІЛЬЯРДІВ доларів. Результати цих антидержавних діянь, як і всіх попередніх президентів-зрадників України, ми маємо сьогодні. Найбільша й потенційно потужна промислово держава Європи на момент 1991 року з населенням 51 млн. не має сучасної армії, ресурси розкрадено і не готова до війни? і просить зброю у європейських держав із населенням 1-5 млн. людей.

Мову русичів Величної Київської Русі віддали і приписали Орді — мокшів і бурятів. А це також наша мова. Й інтегруватися у світ без англійської мови також неможливо.

Більше того. Нам потрібно дивитися у Велике і Світле майбутнє нашої Держави — як нащадка Візантії. Потрібно вже сьогодні створювати конфедерацію з вільною Білорусією, Польщею, Литвою… і, очевидно, як і Швейцарія, мирно і плідно існувати і розвиватись у повній толерації до їхніх національних мов. Ось це і є майбутній Потужний Центр Європейського континенту. Слава Великій Україні!».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат