Чия перемога?

10.05.2021 11:04 ПОЛІТИКА

Історію ідеологізують. Будь-яка держава намагається переписувати історію на свій лад — ми сильні і мужні, а всі інші нас не варті. Найбільше в цьому практикуються держави з тоталітарним режимом. Серед них і Росія. Саме для росіян пишуться підручники з історії так, щоб нація відчувала свою особливість.

На жаль, під цю гребінку потрапила і Друга світова війна. Ще відразу після закінчення війни дивним чином влада СРСР намагалася зменшити значення українців у перемозі.

Дійшло до абсурду. Не згадувалося прізвище третього військового, який брав участь у встановленні над Рейхстагом радянського прапору. А це був українець Берест. І без нього взагалі прапор не встановили б, бо Берест був високим і сильним чоловіком.

Але сталінська пропаганда працювала активно, про Береста не згадували. Вже тоді Сталін намагався взагалі покінчити з українцями і кого не заморили голодом до війни, вирішили добити репресіями після війни.

У наш час щось подібне робить і диктатор Путін. Той заявляє, що перемога у війні сталася завдяки росіянам. Українців до уваги не беруть узагалі. І ніхто вже не рахує мільйони загиблих українців. Більше того, російські пропагандисти досі вважають ту війну вітчизняною, але вже не радянською, а російською. Цей путінський ідіотизм пропагується серед людей, які зараз взагалі не мають ніякої інформації про Другу світову. Все Росія, все росіяни. І ніколи у путінській країні не скажуть, що фашизм вдалося подолати не лише завдяки росіянам. Та й те, що перелом у ході війни та поразка фашизму сталася завдяки відкриття другого фронту за участі США, у Росії замовчується.

Друга світова війна забрала життя понад 70 мільйонів людей. Більшість із них — мирне населення. Це була страшна війна. І про неї потрібно згадувати. І не лише в день річниці її закінчення. Люди повинні знати, що несуть війни, щоб більше ніколи не хотілося нікому ні з ким воювати. І щоб громадяни Росії не вважали, що їхній Путін може спокійно вводити війська в Україну і починати повномасштабну війну проти нас. Бо вже цілком зрозуміло, що прогулянки у росіян не буде. Навіть при тому, що їхня армія вдесятеро потужніша за нашу. Бо попри всі негаразди всередині нашої держави значна частина українців готова віддавати життя за свою державу.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат