Зрада опозиціонерів: Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров обраний головою Закарпатської облради

13.12.2020 18:43 ПОЛІТИКА

Зеленський спить і бачить, як засадити до в’язниці свого попередника Порошенка. Але нема зачіпок. А партія Порошенка «Європейська Солідарність» всю свою кампанію проводила на критиці Зеленського.

Люди розчаровані недолугою владою і щиро вірили партійцям Порошенка, які називали себе чи не єдиними опозиціонерами до Зеленського та його «Слуг». Та й Юля Тимошенко, як завжди, будувала кампанію своєї «Батьківщини» у місцеві ради на критиці влади.

І ось в обласній раді Закарпаття потрібно було обирати голову. Природною могла стати закарпатська коаліція у складі «Рідного Закарпаття», «Батьківщини», КМКС, «Команди Балоги» та «Європейської Солідарності». Але «Рідне Закарпаття» підписалося за вірність владі, бо її засновники є членами фракції «Довіра» у Верховній Раді, а це фракція аграрного олігарха Андрія Веревського, який не має наміру сваритися із Зеленським.

«Слугам Народу» не вдалося тиском перетягнути на свій бік угорців, а «Рідного Закарпаття» не вистачало. Тоді і було вирішено переманити на свій бік так званих опозиціонерів від фракцій «Європейська Солідарність» та «Батьківщина». Представникам цієї фракції запропонували посади перших заступників голови облради. І ці убогі повелися на таку пропозицію.

Зрештою, 37 депутатів проголосували за те, щоб «слуга» народу Олексій Петров очолив облраду, а посади заступників віддали зрадникам від «Європейської Солідарності» та «Батьківщини».

Це і є приклад того, як на Закарпатті політики легко міняють курс, якщо пахне дивідендами. І тепер нехай ці примітивні політики від партії Порошенка та Тимошенко б’ють себе в груди, що вони опозиціонери, але вірити їм уже ніхто не буде. Над ними назавжди вже висітиме гасло – «Зрадник».

Прикро тільки, що у цій ситуації найбільше постраждали угорці. Вони не продалися владі і зазнали тиску з боку правоохоронних органів.

А тим часом на Закарпатті вже приступив до роботи новий голова ОДА — Анатолій Полосков. Декому не подобається, що він є уродженцем Росії, але це не є ключовою проблемою. Полосков уболіває за Закарпаття, тут у нього бізнес. Проблемою є інше. Він не буде самостійним і над ним стоятиме цензор у образі генерала СБУ.

Можна навіть не сумніватися, що всі кадри Петрова залишаться на своїх місцях, а для людей Полоскова місця буде не так багато.

Продажна опозиція

Депутати від партій Юлії Тимошенко та Петра Порошенка проголосували за обрання головою Закарпатської облради представника від Зеленського. Вже напередодні першої сесії Закарпатської облради було відомо, що владі вдалося всіма правдами і неправдами згребти під себе більшість у раді.

Загалом, коаліційна більшість у раді потрібна лише на першій сесії, щоб обрати потрібне керівництво. Потім депутати вже голосують ситуативно і про коаліцію згадують хіба що при прийнятті принципових (здебільшого — політичних) рішень.

На першій сесії облради фракція партії «Слуга народу» висунула кандидатуру свого лідера на голову облради, а, крім нього, свою кандидатуру висунув депутат від ОПЗЖ Віктор Русин. Але це вже була формальність, бо всі присутні в залі депутати знали, що Петров набирає потрібну кількість голосів, щоб стати головою облради. Окрім «кнута» пішов і «пряник».

Останні перемовини тривали навіть у неділю в будівлі обласної влади на Народній. Як повідомляє видання Prozak. info, було зрозуміло, що Петрову, крім підтримки власної фракції «Слуг народу» та партнерів від «Рідного Закарпаття», потрібні були ще голоси. Угорці відмовилися підтримати Петрова через тиск на їхнього лідера Василя Брензовича.

Більше того, депутати від фракції угорської партії КМКС покинули сесійну залу і відмовилися брати участь у голосуванні.

Ще перед сесією фракція «Батьківщина» розкололася навпіл щодо обрання Петрова головою облради, а порошенківська «Європейська Солідарність» була проти.

Однак сталося диво. На перемовинах «Слуги народу» запропонували представникам фракцій «Батьківщина» та «Європейська солідарність» посади заступників голови облради. Окрім того, було запропоновано керівництво кількох комісій і навіть деякі посади у виконавчій владі.

Таким чином фракції партій Юлії Тимошенко «Батьківщина» та Петра Порошенка «Європейська Солідарність» підтримали «Слуг народу» і проголосували за Петрова. За Олексія Петрова проголосували 37 депутатів із мінімально необхідних 33.

За Віктора Русина проголосували 17 депутатів. 5 депутатів не голосували. Угорців у залі взагалі не було.

Олексій Петров склав присягу і відразу ж запропонував на посади своїх заступників — представника від «Європейської Солідарності» Дениса Мана та представника від «Батьківщини» Андрія Шекету. 41 депутат віддав голос за Андрія Шекету і 36 за Дениса Мана. Таким чином, керівництво облради було обрано.

Головний партнер «Слуг народу» фракція партії «Рідне Закарпаття» наразі залишилася без керівних посад, однак влада пообіцяла їм преференції, щоб представники партії місцевих олігархів-контрабандистів були задоволеними.

Після цього президент Володимир Зеленський вже спокійно підписав наказ про призначення на посаду голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова, бо Петров прилаштований і має роботу на 5 років каденції.

Ну а головний опозиціонер до партії влади на Закарпатті Віктор Балога знову, як і в попередній каденції, програв битву за облраду. Наразі обласна рада віддана представникам партій київських олігархів, а ті, хто називає себе місцевими патріотами, переходять в опозицію, хоча попередньо все складалося на їхню користь.

Показовим стало друге засідання сесії Закарпатської облради, яке відбулося через кілька днів. Воно проходило у напівпорожній залі.

Зібралися лише депутати, які увійшли в абсурдну коаліцію фракцій влади та їхніх союзників по коаліції з псевдоопозиції. Повністю проігнорували засідання сесії фракції партій «За майбутнє», «Команди Андрія Балоги» та ОПЗЖ. Фракція КМКС не в повному складі була присутня, а лише як спостерігачі.

Коаліція «Слуг народу», «Європейської Солідарності», «Батьківщини» та «Рідного Закарпаття» розподіляли комісії. Уже колишньому голові облради Михайлу Рівісу віддали очолювати бюджетну комісію на знак подяки за те, що його фракція «Європейська Солідарність» підтримала представника «Слуги народу» на голову облради.

Зауваження депутата від КМКС Йожефа Борто про те, що в бюджетній комісії лише депутати від коаліції і варто б туди ввести хоч когось із опозиційних фракцій «більшовиками» було проігнороване.

Колаборанти на чолі з генералом СБУ святкують перемогу. Ну а решті депутатів потрібно розробляти тактику, щоб чимскоріш розвалити цю неприродну коаліцію. Ні Балога, ні Ледида не розуміють, чому лідер фракції «Батьківщина» Олександр Кеменяш відмовився від посади голови облради, яку йому пропонували справді опозиційні до влади фракції. А натомість він продався за посаду заступника голови облради для представника своєї фракції.

Москаль назвав своїх соратників по партії зрадниками

Колишній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль назвав зрадниками членів фракції партії «Європейська Солідарність» у Закарпатській облраді зрадниками

Такий висновок Геннадій Москаль зробив після того, як фракція «Європейська Солідарність» увійшла в коаліцію більшості з провладною фракцією «Слуга народу».

Геннадій Москаль не розуміє, яким чином фракція партії Петра Порошенка могла об’єднатися з фракцією партії Зеленського, адже протягом кампанії «Європейська Солідарність» була в жорсткій опозиції до влади, а лідер «Європейської Солідарності» зазнає політичного тиску з боку влади.

Москаль також не розуміє і позицію «Батьківщини», яка також боролася зі «Слугами народу», а потім був «поворот на 180 градусів».

«Це зрадники, бо мешканці Закарпаття за них проголосували тому, бо ті говорили, що які паскудні «Слуги народу», вони здобули мандати саме через те, що критикували Зеленського, а потім прийшли до ради і голосують за «Слуг», — обурився Геннадій Москаль на своїй сторінці у Facebook.

Він каже, що мав розмову з деякими депутатами від «Європейської Солідарності» та «Батьківщини» і вони казали, що голосували за «Слуг», щоб влада в області не дісталася Віктору Балозі.

«Це не відповідає дійсності, бо найкращою була б коаліція, якби об’єдналися фракції партій «Рідне Закарпаття», «Батьківщина», «Європейська Солідарність» та угорці від КМКС і це на 5 років була б цілком робоча коаліція», — сказав Москаль.

З його слів, «Європейська Солідарність» продалася «Слугам народу» за посаду заступника голови облради, який за функціональними обов’язками займається хіба що роздачею грамот і квітів. Також віддали бюджетний комітет представнику ЄС, екс-голові облради Рівісу. Це й уся ціна зради.

«Спаскудившася грузинка гуцульського походження з селища Ясіня Рахівського району, пані Климпуш-Цинцадзе, яка очолює обласну партію «Європейська Солідарність», продалася «Слугам народу» за посаду заступника голови облради та голови бюджетного комітету, при цьому знаючи, що в 2015 році було підписано угоду про співпрацю з угорською партією. А тепер об угорську громаду витерли ноги», — каже Москаль.

«То що ми наробили? Побили горшки з Угорщиною, поклали хрест на Євроінтеграції та вступу до НАТО, але зате маємо більшість в облраді зі «Слуг народу» та зрадників», — резюмує Геннадій Москаль.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат