Коли владу обирає менша частина виборців

08.11.2020 18:12 ПОЛІТИКА

Закарпатці або ігнорують вибори, або обирають популістів. Ну або тих, за кого платять. І потім 5 років нарікають на погане життя.

Та й сама система виборів така, що, до прикладу, депутатом може стати той, хто не набере жодного голосу.

Ми розповідали про попередні підсумки виборів. Обласна територіальна виборча комісія і досі не надала всіх звітів, але багато що вже відомо офіційно.

НОВИЙ СКЛАД УЖГОРОДСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Що стосується партій, то тут до останнього не було відомо, хто ж таки проходить у раду. Всього боротьбу вели 25 партій і так сталося, що відразу кілька партій окрім лідерів були на межі проходження. Це, зокрема, угорська партія КМКС, партія Коломойського «За Майбутнє» та партія ветеранів АТО «Альтернатива».

«Альтернатива» у переддень оголошення результатів навіть написала на своїх сторінках у соцмережах, що вони таки набрали необхідні 5 % голосів і будуть у раді. А ввечері, коли мали оголошувати результати, активісти «Альтернативи» навіть штурмували будівлю ТВК і сталася сутичка з поліцією.

Екзит-пол Шустера показував, що до ради проходять КМКС та «За Майбутнє». Тим не менше, ні КМКС, ні «За Майбутнє», ні «Альтернатива» до міськради не пройшли.

А абсолютним переможцем стала партія оточення мера Андріїва — «Батьківщина» — 12,57% (8 депутатів). Другою стала провладна партія «Слуга народу» — 11,53 % (7 депутатів), потім партія младоолігархів «Рідне Закарпаття» — 8,33 % (6 депутатів), проросійська партія ОПЗЖ — 8,24 % (6 депутатів), партія Порошенка «Європейська солідарність» — 8,06% (6 депутатів), і останньою прохідною стала Партія твого міста — 7,47 % (5 депутатів).

Після того, як прохідні партії розділили між собою відсотки партій, які не пройшли, то у відсотковому відношенні склад ради по партіям буде таким: «Батьківщина» — 21,05 % (8 депутатів), «Слуга народу» — 18,42 % (7 депутатів), ОПЗЖ — 15,79 % (6 депутатів), «Європейська солідарність» — 15,79 % (6 депутатів), «Рідне Закарпаття» — 15,79 % (6 депутатів), «Партія твого міста» — 13,16 % (5 депутатів).

Таким чином повний офіційний список новообраних депутатів буде таким:

Політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»
1. Андріїв Андрій Євстахович
2. Козак Василь Андрійович
3. Мухомедьянова Наталія Богданівна
4. Шевчук Григорій Васильович
5. Качур Віктор Миколайович
6. Ліврінц Антон Антонович
7. Готра Віталій Вікторович
8. Ковальський Анатолій Володимирович

Партія «Слуга Народу»
1. Шандор Федір Федорович
2. Чорній Ігор Ігорович
3. Глагола Ярослав Іванович
4. Мелкумян Арсен Суренович
5. Штефаньо Валентин Павлович
6. Мильо Володимир Володимирович
7. Волосянський Олександр Павлович

Партія «Рідне Закарпаття»
1. Глагола Віталій Ярославович
2. Смірнов Віталій Володимирович
3. Горват Мирослав Васильович
4. Горват Ернест Іванович
5. Бадида Марія Петрівна
6. Личов Сергій Миколайович

Партія «Опозиційна платформа — За життя»
1. Погорєлов Андрій Вікторович
2. Бокоч Юліана Миколаївна
3. Жганич Віктор Юрійович
4. Темнохудова Зоя Володимирівна
5. Матюк Ігор Андрійович
6. Маєрчик Павло Степанович

Партія «Європейська солідарність»
1. Риба Андрій Юлійович
2. Тарахонич Вікторія Юріївна
3. Чернобук Алла Леонідівна
4. Трускавецька Діана Ігорівна
5. Білонка Володимир Іванович
6. Камінська Олена Анатоліївна

Партія «Партія твого міста»
1. Гомонай Василь Васильович
2. Мандич Юрій Васильович
3. Яворська Катерина Дмитрівна
4.Сідун Юрій Васильович
5. Прозор Євгеній Ігорович

Пораховано навіть, хто з кандидатів набрав найбільше голосів на цих виборах: Мандич Юрій — 467, Сідун Юрій — 412, Готра Віталій — 406, Прозор Наталія — 389, Козак Василь — 379, Качур Віктор — 376, Білонка Володимир — 348, Маєрчик Павло — 332, Штефаньо Валентин — 313, Волосянський Олександр — 311.

Звичайно, що хто би не став мером, йому потрібна буде підтримка ради. Наразі конфігурація сил така, що коаліційної більшості не буде, а буде лише ситуативна більшість при кожному голосуванні. Хоча є інформація, що штаб Андріїва вже впевнений у своїй перемозі й ведуться перемовини з тими, хто пройшов у раду від різних фракцій, щоб створити більшість під Андріїва. Тобто, крім «Батьківщини» до коаліції мають намір затягнути фактично всю фракцію «Партії твого міста» Василя Гомоная. НЕ виключено, що до них приєднається і Володимир Мильо від «Слуг», і навіть від політичної партії «Рідне Закарпаття» з Андріївим можуть бути ромський активіст Мирослав Горват та голова податкової Марія Бадида і майже весь склад «Європейської Солідарності».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат