Ужгородом повинен керувати рішучий лідер, а не маріонетки

21.09.2020 16:40 ПОЛІТИКА



Сподіваюся, Сергій Ратушняк погодиться йти у мери.

Хочу звернутися до ужгородців з одним невеликим проханням. Я корінний ужгородець, і думаю, що старше покоління добре пам’ятає лихі 90-ті роки, коли Україна ставала на ноги після здобуття незалежності. У державі панував економічний колапс. Гроші майже не мали ваги, але найгірше було тим, хто працював у бюджетній сфері, бо тривалий час зарплати взагалі не виплачувалися бюджетникам.

Я тоді був практикуючим лікарем і добре пам’ятаю, як мером Ужгорода вперше став Сергій Ратушняк. На той час це був молодий бізнесмен, який фактично годував ужгородців, бо багато хто працював на його підприємствах, і багато хто мав дохід із продажу продукції його підприємств. І саме тоді сталася сенсація, бо наш Ужгород став єдиним містом в Україні, де бюджетники почали вчасно отримувати зарплату. Річ у тім, що на той час 70 % міського бюджету формувалися саме з приватного бізнесу, а він тоді найкраще розвивався в Ужгороді завдяки Ратушняку.

Я пам’ятаю, як Сергій Ратушняк контролював роботу своїх підлеглих. Тоді не було такого неподобства комунальників, як зараз. Усі комунальники намагалися працювати совісно, бо знали, що Сергій Ратушняк не потерпить нехлюйства.

А ще добре пам’ятаю, як попри опір обласних чиновників та тодішнього уряду України Ратушняк зробив у місті революцію щодо опалення установ та житлового сектору. На свій страх і ризик Сергій Ратушняк започаткував автономне опалення. Лікарні та школи отримали модульні автономні котельні, а в квартирах та житлових будинках встановлювалися котли автономного опалення. Тепер ми вже забули, що таке бути залежним від отримання тепла в домівках. А майже скрізь в Україні ще досі існують котельні-монстри і тепло подається тоді, коли почнеться сезон, а не тоді, коли це потрібно. Люди в Україні залежні і досі від так званих теплокомуненерго, а ми саме завдяки Ратушняку вже й забули про таку залежність.

Зараз я живу та працюю за межами країни, але тут багато моїх родичів та друзів. І всі ми одностайні — Ужгороду потрібен сильний та вольовий мер, а не ті маріонетки та хапуги, які так рвуться в мерське крісло. Сильним та вольовим мером може бути лише Сергій Ратушняк — людина з сильним характером та величезним управлінським досвідом.

Дуже сподіваюся, що Сергій Миколайович таки дасть згоду балотуватися в мери Ужгорода. Це буде хорошим шансом для міста та його мешканців.

Зі щирою повагою, Антон Варга, хірург, Ужгород—Будапешт

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат