А вони все пруть

29.08.2020 22:04 ПОЛІТИКА

На Закарпатті політики відчули можливість отримати безпрецедентну владу в регіоні і бути незалежними від центру. Після адміністративної реформи, контролю з Києва майже не буде, і тоді місцеві чиновники керуватимуть так, як їм заманеться.

От і почалася жорстка передвиборна кампанія і майже вся політична верхівка кинулася морочити людям голову, рекламуючи себе в різний спосіб. При цьому, деякі партії акцентують увагу на тому, які вони патріоти Закарпаття і за ними не стоять олігархи, хоча всі політичні проекти, які беруть участь у цих виборах, є проектами олігархів. Ну хіба що єдиною справді місцевою політичною силою є закарпатські угорці від КМКС.

Та найбридкіше те, що політики знову вкладають величезні гроші в передвиборну кампанію, вішаючи локшину на вуха, і при цьому ніхто навіть не обкреслив головні шляхи вирішення проблем і не пояснив людям, яким же чином партія після приходу до влади почне витягувати Закарпаття з багна.

Цинічною є і боротьба за крісло мера Ужгорода. Ніхто з кандидатів не анонсував програми дій, ніхто не вказав, як повинен розвиватися Ужгород і яким шляхом йти, а все місто обклеєне нинішніми та колишніми чиновниками міськради, які далекі від компетентності.

От як можна вірити тому ж таки Щадею чи Петрову, якщо вони лише виконують роль маріонеток і перебувають під впливом чи то Горвата, чи то Балоги? Та до кабінетів таких мерів деякі младоолігархи будуть просто ногами двері відчиняти.

А що вже говорити про нинішнього мера. Тому так сподобалося сидіти в кріслі мера, що він викидає величезні гроші на рекламу і при цьому вихваляється такими здобутками, до яких немає жодного відношення. Бо всі ці ремонти, закупівлі чи реконструкції, якими він хвалиться, робилися за кошти народу, а не його особисті.

Місту потрібен сильний та незалежний мер. Це повинна бути компетентна людина, яка може подолати комунальну мафію, контролювати бюджетні витрати, щоб не була марно витрачена жодна бюджетна копійка, а також змусити чиновників працювати на місто, а не на власні кишені.

Саме таким мером міг би бути Сергій Ратушняк, але він ще своєї згоди на балотування в мери Ужгорода не давав.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат