Сергій Тарута пояснив, чому він підтримав Юлію Тимошенко

27.03.2019 11:36 ПОЛІТИКА

Сергій Тарута продовжив кампанію, у якій агітує за Юлію Тимошенко і за об'єднання всіх проукраїнських сил.

Сергій Тарута не зняв свою кандидатуру у визначений законом термін, до 7 березня, і юридично залишається кандидатом у президенти, його ім'я буде в бюлетені.

«Своїм виборцям я сьогодні кажу: якщо ви за мене - голосуйте за Юлію Тимошенко!» - заявив Сергій Тарута.

Зберігши свою квоту в окружних виборчих комісіях, Сергій Тарута зможе протидіяти фальсифікаціям з боку чинного президента. А те, що з боку команди Порошенка можуть бути фальсифікації, вже не викликає сумніву. Порошенко сформував за рахунок технічних кандидатів більше 50% в дільничний комісіях і це ставить під загрозу чесний підрахунок голосів.

А квоти в окружних виборчих комісіях тих кандидатів в президенти, хто знявся до 7 березня, розподілені на користь Порошенка і його технічних кандидатів. ЦВК перерозподілила 38 керівних посад в окружних комісіях. Ці позиції були закріплені за п'ятьма кандидатами, які вирішили зняти свої кандидатури з виборів.

Якщо виходити з духу і букви закону, то ці 38 позицій повинні були бути пропорційно розподілені між усіма кандидатами. Але ці позиції ЦВК розподілила всього лише між 14 кандидатами.

При цьому жодної посади не отримали представники таких кандидатів, як Володимир Зеленський, Анатолій Гриценко, Олександр Вілкул, Сергій Тарута, Олександр Шевченко, які представляють серйозні політичні сили, що висунули їх на вибори.

А от самовисуванець Петро Порошенко отримав 8 позицій, самовисуванка Юлія Литвиненко отримала 7 позицій, самовисуванці Петров і Ригованов отримали відповідно 6 і 2 позиції. Петров, нагадаємо розміщений в бюлетені над Порошенком, а Ригованов - відразу за ним.

Ви запитайте у людей, чи знають вони Петрова і Ригованова? Навряд чи. Тому що такі як вони, швидше за все, і замислювалися як технічні кандидатури для Порошенка, щоб можна було контролювати хід виборів.

Тому «Основа» та її офіційний кандидат в президенти Сергій Тарута не відкликатиме своїх членів комісій. Партія та Сергій Тарута координуватимуть роботу з іншими чесними проукраїнськими кандидатами, щоб разом запобігти фальсифікаціям влади на кожній дільниці.

Що стосується партії «Основа», то партія не об'єднуватиметься з «Батьківщиною». «Основа» планує і далі працювати самостійно, в тому числі брати участь у виборах до Верховної Ради восени.

Нинішнє об'єднання - це надзвичайний захід. Сергій Тарута і партія «Основа» не торгуються з Тимошенко про посади в разі її перемоги на виборах. «Ми не говоримо про посади, мене це абсолютно не цікавить. У мене є особиста місія - мир на моєму рідному Донбасі. І перемога Тимошенко - найреальніший шлях до цього миру», - заявив Сергій Тарута.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат