Політичне майбутнє варто пов’язувати зі справжніми професіоналами

18.07.2019 12:00 ПОЛІТИКА

Олексій Сапронов пояснив, чому опинився в списках партії прем’єр-міністра Володимира Гройсмана «Українська стратегія»

Нещодавно ЗМІ Закарпаття повідомили, що 41-м номером у партійному списку «Української стратегії» Гройсмана є закарпатець Олексій Сапронов, який ще не так давно очолював обласний осередок партії «Основа» Сергія Тарути.

Ми запитали молодого закарпатського політика, чому він прийняв таке рішення.

— Олексію, ще зовсім недавно ви активно виступали в пресі від імені голови обласного осередку партії «Основа», аж раптом на цих виборах опинилися на доволі високому місці у списку партії глави уряду «Українська стратегія». Чому так сталося?

— Навіть після того, як було обрано нового голову осередку «Основи» я ще певний час був у штабі цієї партії, однак згодом дійсно прийняв рішення піти. Якщо ви пригадуєте, незадовго до президентських виборів лідер «Основи» Сергій Тарута фактично знявся на користь Юлії Тимошенко. Для мене це було трошки несподівано і я не поділяв такого рішення Сергія Тарути, тому покинув партію.

— І потім пішли до нової політичної сили, яка пов’язана з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом…

— Ну не все так відразу. Але з оточення глави уряду я активно спілкувався і раніше і симпатизував команді та лідеру. Коли дізнався про створення партії і наміри цієї політсили йти на вибори, то примкнув у її ряди. І не жалкую. Політичне майбутнє варто пов’язувати зі справжніми професіоналами.

— В принципі, у вас був вже непоганий політичний досвід і, скоріше за все, були й інші варіанти, то чому саме «Українська стратегія»?

— Ну, як я вже казав, це довіра до лідера, а головне, до того, що йому та його урядовій команді вдалося зробити. Попри певний скепсис у суспільстві, ми таки бачимо позитивні поступи в реформах у більшості галузей. Окрім того, вже відчутним став і ріст соціальних стандартів — виросли мінімальні зарплати, є ріст по розмірах пенсії та багато іншого. І мені приємно, що кістяк політичної команди прем’єра склали саме ті міністри, які найбільше приклалися до позитивних реформ в Україні.

— А не було розмов про можливість балотуватися в мажоритарному окрузі?

— Ви знаєте, я стійкий прихильник пропорційної системи виборів і вважаю, що саме така система повинна бути в Україні. Мажоритарні округи повинні зникнути і тоді зникнуть всі негативи, які пов’язані з виборами в мажоритарці — підкупи, брудна боротьба і так далі. Наразі я є в списку партії і попри будь який результат мені приємно бути в одному ряду списку «Української стратегії» з іменитими українцями, які рухають країну вперед.

Коментарі :


20.07.2019 23:27 superman

А Гройсман заметно постройнел :)


20.07.2019 07:13 Александр

Так держать


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат