Поліція Закарпаття розслідує три кримінальні провадження за фактами можливого підкупу виборців

16.07.2019 17:33 ПОЛІТИКА

З початку передвиборної кампанії до Верховної Ради поліція Закарпаття зареєструвала 114 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За даними фактами розпочато три кримінальні провадження щодо можливого підкупу виборців і складено 29 адміністративних протоколів.

Станом на 16 липня у поліцію області надійшло 114 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Найчастіше ці звернення стосуються відсутності в агітаційних матеріалах відомостей про тираж та осіб, відповідальних за їх випуск. Згідно з виборчим законодавством, друковані матеріали повинні містити, зокрема, інформацію про замовника продукції та відомості про установу, що здійснила друк. Інакше це вважається адміністративним правопорушенням.

Складено 29 адмінпротоколів за фактами невідповідності агітаційних   матеріалів вимогам закону та незаконної агітації. Усіх їх направлено до суду для прийняття відповідного рішення.

Також розпочато 3 кримінальні провадження за фактами підкупу виборців. Такі факти виявлено в містах Ужгород і Виноградів.

Поліція просить громадян повідомляти про всі можливі порушення виборчого законодавства на спецлінію «102», - повідомляють у Відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Станом на сьогодні по Україні слідчі поліції викликали на допит майже 100 осіб, яким інкримінують перешкоджання здійсненню виборчого права - деталі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат