Ужгород показав прем’єру "Лілеї" (ФОТО)

admin 11.06.2014 12:18 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Поринути в атмосферу казки дозволили глядачам студенти Ужгородського коледжу культури та мистецтв.

Ставили хореографічну фантазію«Лілея», яка була поставлена за мотивами балади Тараса Шевченка. Сорок п’ять хвилин казки промайнули як одна мить. Танцівники вразили постановкою, костюмами і, звичайно, хореографією. Як стало відомо, всі постановки – це дипломні роботи студентів коледжу, яких цього річ було тринадцять. І номерів також було тринадцять. Дуже символічна кількість, погодьтесь.

Розпочався вечір з лібрето, в якому розповіли про майбутню постановку. Було дуже цікаво спостерігати за перипетіями на сцені. Особливо вразили герої та їхні костюми. Були тут і богомоли, і жуки, і Чародійка, і стрілки годинника, і, звичайно, Лілея та її коханий, якого вона зустріла під час своєї подорожі. Танець Лілеї та Юнака захоплював: рухи, емоції, почуття були такими справжніми, що аж захоплювало дух.

Символ квітки лілеї – символ невинності і чистоти. У житті її образ – це поклик у казкову далечінь, це символ вічного і доброго, любові та краси. Це символ невмирущої та всеперемагаючої любові. І саме в процесі життя ми боремось за те, щоб виростити і виплекати цю лілеї в своїй душі.

У другому відділенні концерту глядачі мали змогу спостерігати за дипломними роботами студентів спеціалізації «Народна хореографія». Саме їхні постановку демонстрували красу танцю народів світу, зокрема угорців, словаків, росіян, молдаван та ромів. Виступ останніх був дуже колоритним та яскравим.
Завершальною була постановка «Балада про гайдамаків», яка показала життя козаків, їхні розваги та традиції. Були тут і танці зі списами, і з шаблями, і індивідуальні виступи.
Зі впевненістю можу сказати, що дипломні роботи захищені, глядачі задоволені. Дуже хотілося б, щоб таких заходів в нашому місті було якомога більше.

admin


За матеріалами Ужгородського коледжу культури і мистецтв

ТЕГИ : Коледж культури і мистецтвтеатрвистава

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат