На що звернути увагу перед тим, як купити добрива?

01.06.2022 12:33 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Для продуктивного зростання, цвітіння, плодоношення рослинам потрібні поживні речовини. Найчастіше – це макроелементи (N, P, K, Ca, Mg, S) та мікроелементи (Fe, Zn, Cu, B, Mo, Cl). Вносять їх 1 раз на рік чи частіше, - все залежить від очікуваного результату та фітосанітарного стану посівів.

Якщо ж постає нагальна потреба купити добрива, то слід врахувати відомості про дефіцитні елементи у субстраті та визначитись – яку найголовнішу задачу має реалізувати конкретна підкормка. Тож в обов’язковому порядку потрібно вивчити спектр дії кожної поживної речовини та розглянути її властивості. Ключовими при вирощуванні будь-якої с/г культури є:

  • Азот – забезпечує інтенсивність зростання, входить до складу білків, гормонів, хлорофілу, приймає участь у ферментативних процесах.
  • Фосфор – є рушійним фактором проростання, регулює обмін речовин, сприяє формуванню квітів та плодів.
  • Калій – стимулює накопичення цукрів, крохмалю, вуглеводів, регулює водний баланс, підвищує морозостійкість, покращує смакові якості плодів.
  • Сірка – є складовою амінокислот, білків, вітамінів, приймає участь у фотосинтезі.
  • Магній – регулює ферментативні процеси, покращує проростання.
  • Кальцій – запускає ряд ферментативних реакцій, сприяє активному поглинанню азоту, підтримує ростові процеси.
  • Залізо – виступає каталізатором фотосинтезу та сприяє утворенню хлорофілу.
  • Марганець – підтримує процес дихання, забезпечує метаболізм азоту.
  • Бор – формує клітинну стінку, мембрану, сприяє активному засвоєнню кальцію, позитивно впливає на рух цукрів рослиною.
  • Цинк – підтримує стабільне зростання стовбура, є складовою гормону росту, сприяє поглинанню заліза.
  • Мідь – підтримує азотний обмін, стимулює точки росту.

Купити добрива та уміло застосувати їх – означає оптимізувати мінеральне живлення сільськогосподарських культур з підвищенням їх урожайності. ТМ «Добродій» пропонує широкий асортимент підкормок, у яких всі складові компоненти мають синергічну дію. Вдале поєднання базових та додаткових елементів живлення, збагачення регуляторами росту та гуміновими кислотами – все це робить продукцію унікальною, дієвою, безпечною у використанні.

Окрім цього, як радять спеціалісти, в наш час продається багато фальсифікованої продукції, тому слід дуже ретельно поставитись до цього питання, й ретельно обрати продавця чи магазин. Купувати продукцію для обробки насіння та живлення рослин варто виключно в офіційного виробника чи його дистриб’юторів. Таким чином, можна успішно купити добрива, й при цьому не понести лишніх витрат.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат