Як впливає магній на сон



Під час сну організм відновлюється і набирає сили для наступного дня. Але якщо безсоння, проблеми із засинанням і неспокійний сон? Тоді людина відчуває втому, роздратованість, знижується його концентрація. Що робити, щоб повернути собі спокій і як допоможе магній для сну, розглянемо в цій статті.

Чому виникає безсоння

Проблеми зі сном виникають в силу різних причин:

      ● стрес і перевтома;
      ● депресія;
      ● сильний шум або яскраве світло;
      ● хронічне захворювання;
      ● нездоровий мікроклімат в кімнаті.

При цьому простежується чіткий зв'язок між рівнем корисних вітамінів, мінералів, мікроелементів в організмі і тим, як людина спить. Одне з таких речовин - магній.

Навіщо потрібен магній при безсонні

Цей мікроелемент бере участь в роботі м'язів, нервової системи, контроль збудження і гальмування. Тому його дефіцит може викликати судоми, підвищену збудливість, що в свою чергу може призвести до проблем зі сном. Розглянемо, як допоможе магній і В6 при безсонні:

  1. Поліпшення вироблення мелатоніну - гормону сну. Саме мелатонін бере участь в хорошій якості і тривалості сну.
  2. Допомагає розслабити м'язи, що знижує ймовірність судом і може навіть полегшити синдром неспокійних ніг. Знижує м'язові болі.
  3. Полегшує депресію, знижує рівень занепокоєння, заспокоює, що допоможе швидше заснути.
  4. Покращує роботу серцево-судинної системи, допомагає запобігти нерегулярному серцебиттю, аритмії і знизити кров'яний тиск.
  5. Запобігає перезбудженню нервових клітин внаслідок стресу.
  6. Допомагає зупинити напади мігрені і запобігти головному болю.
  7. Здатний посилити захисні властивості естрогену і підтримувати рівень пролактину. Ці гормони допоможуть впоратися зі стресом і підвищити опірність стрес-факторам.

Тому рекомендують при безсонні, в стресовий період пити засоби, які містять Магній і В6 . Але перед прийомом рекомендується проконсультуватися з лікарем, щоб він призначив необхідне дозування.

Як проявляється дефіцит магнію

Брак цього елемента в організмі може виникнути при неправильному харчуванні, що протікають хвороби, стреси, надмірному вживанні алкоголю. Розглянемо основні симптоми дефіциту магнію:

      ● судоми;
      ● втома;
      ● втрата апетиту;
      ● перепади настрою;
      ● запаморочення;
      ● порушення координації;
      ● оніміння кінцівок;
      ● часті головні болі;
      ● ламкість і випадання волосся.

Як бачимо, дефіцит магнію при безсонні необхідно заповнювати. Крім прийому добавок, важливо скорегувати раціон. Адже людина може отримувати магній з їжі: бобових, горіхів, зелених овочів, молочних продуктів. Також слід обмежити вживання алкоголю і проконсультуватися у лікаря. Адже дефіцит магнію може бути результатом протікання хворобливих процесів в організмі. Займіться здоров'ям комплексно і підтримуйте його в нормі, щоб ваш сон був міцним і здоровим.

Детальніше: https://metida.com.ua/

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат