Яку піцу готують в Італії?



Здавалося б, що піца це однотипна страва, у якого не може бути варіацій. Однак це не так. В Італії існує декілька видів цього пирога, кожен з яких властивий для певного регіону. Доставка піци Черкаси пропонує спробувати найпопулярніші та найсмачніші різновиди цієї апетитної страви.

Скориставшись опцією доставка піци вам не доведеться витрачати свій дорогоцінний час на приготування їжі. Вільну хвилинку краще присвятити собі: подивитися фільм, прочитати книгу чи прийняти гарячу ванну. Доклавши мінімум зусиль ви зможете насолоджуватися неперевершеним смаком гарячої піци, яку доставлять за лічені хвилини.

Закрита та відкрита піца

Мало хто знає, що окрім звичної для нас відкритої піци, існує і інший її вид ― закритий. Така страва готується у вигляді пирога з різними начинками. Він носить назву кальцоне і має форму півмісяця. Виник цей пиріг після того, як звичайну піцу склали вдвоє. Кальцоне довше залишається гарячим і вважається, що начинка набагато смачніша, ніж у звичного для нас варіанту піци.

Звичними інгредієнтами кальцоне є:

      • гриби;
      • томати;
      • шинка;
      • базилік;
      • оливки;
      • цибуля;
      • сир моцарела;
      • салямі;
      • інше.

Неапольська піца

На початку варто підкреслити, що саме в Неаполі вперше була приготовлена піца у сучасному розумінні. Автентичний рецепт вважається національним здобутком, а традиція приготування включена до об'єктів нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Для тіста використовують всього чотири інгредієнти: муку дрібного помолу, дріжджі, сіль та холодну некип’ячену воду. Існує три основні різновиди неаполітанської піци. Серед них:

      • “Маргарита” з помідорами, моцарелою та базиліком;
      • “Маринара” з томатним соусом, орегано і часником;
      • "DOC" з моцарелою буффало.

Римська піца

Якщо приготування неапольської піци вимагає дотримання суворих канонів, у випадку з римською все набагато простіше. Рецепт тіста можна змінювати відповідно до побажань кожного. Обов'язковим інгредієнтом коржа є оливкова олія. Такий компонент відповідає за утворення хрусткої скоринки. Варто також підкреслити, що тісто для римської піци повинно бути більш щільним, ніж для неапольської.

Що стосується начинки, то тут обмежень теж практично немає, однак класичним вважається поєднання томатного соусу, сиру та анчоусів.

Сицилійська піца

Ця піца вирізняється товстим та щільним коржем. Часто таку основу називають губкою. Зазвичай у такій піці величезна кількість інгредієнтів та багато томатного соусу. Практично на кожен вид сициліани зверху вбивають яйце. Для начинки використовують здебільшого морепродукти і вкрай рідко м’ясо.

Такі три основні стилі піи готують на Батьківщині страви в Італії. Хоча пиріг походить з Апеннінського півострова, він швидко поширився по всьому світу та став улюбленою стравою багатьох. Якщо ви теж фанат піци, переходьте за посиланням на сторінку https://lapiec-pizza.ck.ua/ та замовляйте найсмачніші страви середземноморської кухні за найкращою ціною та з найшвидшою доставкою.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат