Через подвійне громадянство заступник Чопського міського голови Оскар Балог подав у відставку

admin 21.03.2017 19:01 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

За останні роки наше життя тісно переплітається із шпигунськими історіями. Росія перед окупацією «нашпигувала» наші державні органи зрадниками.


Так Міністр оборони та голова СБУ працювали на москалів, крім того, купа менших чиновників зливали Україну на інших кордонах держави. Але інші сусіди також не сплять. Сусідня Угорщина чекає свого часу, роздаючи паспорти корінним угорцям, які живуть у сусідніх державах: Україні, Словаччині, Румунії.
Використовуючи паспорти, які надають пільги щодо безперешкодного перетину кордонів ЄС, угорці залучають до свого громадянства навіть далеких від угорського коріння громадян. Сьогодні в Чопі майже кожен угорець знає, що отримати угорський паспорт можна лише через керівництво партійного осередку КМКС.
Паралельно Угорщина підгодовує корінних мешканців різного роду грошовими преміями, при цьому надіючись на їхні голоси на виборах. На місцевих виборах 2015 року партія угорців України зайняла в Чопській міській раді ІІ місце за кількістю обраних депутатів, тому делегувала Оскара Балога в ряди заступника Чопського міського голови.
Другого березня на каналі Ютуб Паша Пчелкин оприлюднив дуже цікаве відео, яке 5 березня в мережі Фейсбук поширила одна із фейкових чопських сторінок Віталій Мартинов, розмістивши відразу його на 21 сторінках інших користувачів мережі. Масового поширюючи відео, автор хотів миттєво поінформувати найбільшу кількість користувачів соціальної мережі.
Сюжет відео відзнятий на контрольно-пропускному пункті «Захонь». Переглядаючи його чітко видно, як заступник Чопського міського голови Оскар Балог виходить з власного автомобіля, передає угорському митнику паспорт червоного кольору та відкриває багажник. Митник одним поглядом дивиться на купу документів, які везе Балог Оскар та віддає йому паспорт. Після цього чопський службовець сідає в машину та спокійно їде в Угорщину без будь-якого оформлення.
Отож, попробуємо проаналізувати оприлюднене відео.
Відеоматеріал був редагований, адже до нього було додано звуковий супровід та заретушовано обличчя угорського митника. Ймовірно що, відзняв цей сюжет чопський мешканець М*, який систематично возить громадян України в Італію. Як він любить говорити про себе, «чопський гастарбайтер», адже у нього є деякі неприязні стосунки з керівництвом чопської влади. Він вільно володіє сучасними комп’ютерними технологіями, тому впевнено здійснив редагування відео.
Як інформує автор відео дата його знімання 26 грудня 2016 року. В цей день у Чопі та відповідно в Захоні було добряче морозно та прекрасно засніжено. На відео осіння пора, тобто воно було відзнято набагато раніше, десь у жовтні-листопаді 2016 року.
А тепер повернемося до суті самого відеоматеріалу. Як мешканець Закарпаття, я неодноразово подорожував в Угорщину через Захонь, тому всім добре відомо, що на угорському пункті пропуск легкових автомобілів розподілено на два типи: для громадян України та громадян Європейського Союзу. Для руху по полосі ЄС у власника автомобіля повинен бути паспорт громадянина Угорщини або громадянина іншої країни Європейського Союзу. Усі автолюбителі, у яких є закордонні паспорти України чи інших країн, не членів ЄС, рухаються загальною лівою смугою.
З відео чітко видно, що автомобіль Балога Оскара рухається смугою для громадян ЄС, тобто власник повинен мати паспорт країни Євросоюзу.
Заступник міського голови Оскар Балог дає угорському митнику червоного кольору паспорт. Закордонний паспорт, яким користуються всі громадяни України, уже більше десяти років синього кольору. Закордонні українські паспорти старого зразку, тобто червоного кольору, Міграційна служба України, перестала видавати ще у далекому 2006 році. На обкладинці старого українського паспорта посередині золотим кольором було вигравіювано герб України. Національний паспорт угорця також червоного кольору, на форзаці якого лише здійснено надпис Útlevél.
Відповідно до Шенгенської угоди, до якої також входить Угорщина, всі подорожуючі, які не мають паспортів країн Європейського Союзу, вносяться у базу даних Шенгенської інформаційної системи. Громадяни Європейського Союзу подорожують країнами Євросоюзу без будь-якого обліку на КПП країн ЄС.
Зважаючи на те, що Балог Оскар після перевірки вільно сів у автомобіль та поїхав без обов’язкового введення даних до Шенгенської інформаційної системи, говорить про те, що він пред’явив угорському митнику паспорт громадянина Угорщини. Тобто заступник міського голови, депутат міської ради декількох скликань має подвійне громадянство.
Хотілося б відмітити ще одну дуже цікаву деталь відео, а саме багажник автомобіля службовця органів місцевого самоврядування був наповнений величезними стосами документів, які було акуратно складено у пластмасові коробки. Яку інформацію перевозив міський службовець у сусідню Угорщину, адже будучи службовцем міської ради у нього був доступ до документів з грифом ДСК?

На даний момент дане відео недоступне для перегляду.
В Україні заборонено подвійне громадянство, але Балог Оскар, балотуючись на посаду Чопського міського голови та депутата міської ради, не вказав, що він є громадянином Угорщини, оскільки це було би безумовною підставою для зняття його з виборів. Тут також виникає запитання, як відповідні контролюючі органи держави провели його спецперевірку, яку він проходив перед своїм призначенням на посаду заступника Чопського міського голови.
Не будемо стовідсотково стверджувати, але напевно й інші депутати Чопської міської ради і не тільки від політичної партії угорців України також володіють подвійним громадянством. Останні події з будівництвом питного водопроводу з Угорщини підтверджують думку про те, що інтереси якої держави відстоював Оскар Балог у Чопській міській раді.

Після розмови в СБУ Оскар Балог написав заяву на звільнення з 23 березня 2017 року, можливо він захоче розповісти про політичні переслідування, але таке законодавство України і чиновники мають його дотримуватися.

Василь Лисогор

http://trubyna.org.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат