607 населених пунктів Закарпаття тепер можна знайти у довіднику Сергія Федаки

admin 12.08.2014 12:32 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Сьогодні, 12 серпня, в Ужгородському прес-клубі відбулася презентація довідника "Населені пункти і райони Закарпаття: Історично-географічний довідник".

Це видання - перше в історії краю, воно містить стислу інформацію про 607 населених пунктів області та 13 районів.
Автор довідника Сергій Федака каже, що книжка писалася років 15: "Роботи було дуже багато. Це перший, приблизний нарис про всі населені пункти, і його, звісно, його можна і навіть треба розширювати. Майже 60 населених пунктів вже мають окремі книжки про їх історію. Матеріалу було набагато більше: про ліси, річки, жупанати. Але, на жаль, від цієї інформації в друкованому вигляді довелося відмовитися. Сподіваюся, що друге видання буде більш розширене".

Голова Закарпатської організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Делеган розповів, що найбільша досягнення довідника - те, що він вийшов тут, на Закарпатті, а не десь за кордоном: "Спроби створити подібні довідники були ще за чехо-словацьких часів на Закарпатті. Але це були окремі нариси про деякі населені пункти. Сергію Федаці вдалося виразити відчуття тої епохи, про яку він пише. Важливість цієї роботи у тому, що це не просто компіляторство - справжня робота науковця, який аналізує матеріал. Ця книга стане у нагоді і школярам, і студентам".
Довідник вийшов тиражем 300 примірників.

"Про Захід"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат