Екс-Президент Чехії запропонував відділити Закарпаття від України?

admin 28.07.2014 09:31 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Пишуть, ніби колишній президент Чехії Вацлав Клаус запропонував свої послуги як посередника у "неминучому" процесі розділу України, посилаючись на свій великий досвід, здобутий під час розділу Чехословаччини.

Про це він заявив під час дебатів стосовно української кризи, організованих Американським інститутом в Україні у Празі у співробітництві з Інститутом Вацлава Клауса у вівторок, 8 липня, передає чеський портал iDNEZ.

На думку Клауса, ми є свідками односторонньої прозахідної пропаганди, котра не дає можливості тверезо подивитися на ситуацію та усвідомити неминучість розподілу України.
"Треба знайти двостороннє рішення. Вид конфлікту зводиться до війни між Заходом і Росією", - заявив він. Пригадуючи події, котрі супроводжували розподіл Чехословаччини, Клаус зауважив: "У той час це було неминуче, необхідно було швидко і безболісно (розділити країну – Ред.). Більше того, в таких випадках завжди повинен бути компроміс".

Клаус висловив припущення, що посередниками у процесі врегулювання кризи в Україні шляхом її розподілу могли б також виступити Жозе Мануел Баррозу і Герман ван Ромпей.

Нагадаємо, що подібні думки Вацлав Клаус висловлює не вперше. Ще у лютому цього року його інститут оприлюднив десять тверджень стосовно України, котрі зводилися до того, що Україна – це штучне утворення, що сформувалося після розпаду Радянського Союзу. Згідно з цими твердженнями, такі частини України, як Галичина, Закарпаття, Одеська область, Крим та східні регіони, були штучно приєднані. На його думку, Україна – колиска російської цивілізації, рідна країна для десятків мільйонів росіян, залежна та прив’язана до Росії. А її поточна незалежність підтримується штучно дипломатами (котрі, до речі, погано роблять свою роботу).

На думку Клауса, з боку Європи вкрай безвідповідально підживлювати віру західноукраїнських радикалів у існування вибору між Європою та Росією. Такий вибір означає розкол для України.

"Експрес"

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат