Роботодавці шукають симпатичних працівників

admin 21.01.2013 16:55 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Роботодавці охоче беруть на роботу працівників без досвіду, якщо ті мають приємну зовнішність. Вродливі та охайні співробітники найбільш затребувані у сфері продажів та адмінперсоналу, кажуть у Міжнародному кадровому порталі HeadHunter. Портал проводив дослідження на основі своєї бази даних вакансій.

"Протягом 2012 року на нашому сайті розмістили понад 3 тисячі вакансій з особливими побажаннями до зовнішності кандидатів. Майже 2 тисячі з них стосувалися пошукачів із "приємною зовнішністю". Трохи більше тисячі містили вимогу мати "презентабельну зовнішність, - каже менеджер зі зв'язків із громадськістю компанії Наталія Маціпура. - "Приваблива зовнішність" зустрічається набагато рідше – лише у 100 вакансіях за рік. У 41 вакансії шукали кандидатів із "охайною зовнішністю". Деякі пропозиції роботи згадували "і гарну зовнішність", вони пропонували роботу менеджерові з продажу, фітнес-тренеру та круп'є".

Окрім зовнішності, роботодавці "пакетом" висувають й інші умови: стать, вік і характер.
"Наприклад, у міжнародний холдинг потрібен радник президента із загальних питань – жінка віком 30-40 років, яку вирізняє презентабельна зовнішність, високий інтелектуальний рівень, стресостійкість, комунікабельність та відповідальність. Виробник алкогольної продукції шукає помічника для керівника – дівчину 24-28 років з приємною зовнішністю та комунікабельну", - розповіла Маціпура.
Іноді у вакансіях для представників фронт-офісу презентабельний зовнішній вигляд може доповнюватися такими рисами як "діловий", "доглянутий" та "охайний".

"Все це синоніми поняття "business look". У пропозиціях роботи в сфері послуг, де зовнішній вигляд працівника має викликати безпосередню довіру клієнта, "охайна зовнішність" розшифровується детальніше. Наприклад, від бармена зажадають наявність доглянутих рук, чистого волосся і приємної усмішки", - зазначає менеджер.
Найчастіше вимоги до зовнішності кандидатів характерні для галузей, пов'язаних з продажами товарів чи послуг. Також важливий зовнішній вигляд для охочих працевлаштуватися у галузі туризму та маркетингу.
"Показово, що для пропозицій з окремо визначеними вимогами до зовнішності досвід роботи не дуже важливий. У 43% вакансій від пошукачів не очікується досвіду роботи, а майже в половині очікується малий досвід – 1 - 3 роки. Лише в десятій частині випадків із пунктом про зовнішність кандидатів роботодавцям потрібен працівник із досвідом роботи понад 3 роки", - наголосила Маціпура.
Середня зарплата у вакансіях з вимогами до зовнішності кандидата починається з 3800 грн.
Третина вакансій – на зарплату більше 5500 грн. А десята частина має зарплатні пропозиції, починаючи з 10 700 грн. Більшість вакансій – для повної зайнятості і повного робочого дня, хоча у 7% пропонується часткова зайнятість. Гнучкий графік зазначений в 11% випадків, а змінний – у 9%. Трапляються також пропозиції для проектної роботи, стажування та волонтерства.

Володимир МУКАН, Gazeta.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат