Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 160, 20

Як це, коли маєш коронавірус? Враження журналістки Суспільного

У кількох співробітників Рівненської філії Суспільного мовника 12 травня лабораторно підтвердили захворювання на COVID-19. Журналістка каналу, в якої діагностували хворобу, поділилась тим, які симптоми відчувала на початках та які — через тиждень. Публікуємо її статтю.

Торг під час пандемії: як система охорони здоров'я стає заручником чиновників і хто заплатить за це

Кілька днів тому Асоціація операторів ринку медичних виробів (AMOMD – професійне об'єднання понад 70 національних учасників ринку медичних виробів) звернулася до центральних органів влади із закликом припинити спеціальне розслідування щодо імпорту в Україну шприців в умовах безпрецедентного збільшення попиту на цей вид продукції.

В обласному кардіодиспансері тепер можна вилікувати аритмію

В лікарні застосовують сучасний метод - кріоабляцію. Для цього встановлене спеціальне обладнання.

Правоохоронець вимагав від підприємця 7500 грн за дозвіл на встановлення білборду

Затримано двох поліцейських при отриманні неправомірних вигод.

Вірус, який загрожує світу

Коронавірус шириться дуже швидко. Час від часу якісь лабораторії запевняють, що вигадали щось, що може зупинити вірус, але наразі щодня від коронавірусу помирає дедалі більше людей. Він уже досяг усіх континентів, включно з Австралією. Рахунки загиблих пішли вже на тисячі.

Суд виніс вирок вбивцям працівника АЗС у Мукачеві

Прокурором Мукачівської місцевої прокуратури доведено вину двох мукачівців, які у лютому 2019 року, скоїли розбійний напад на АЗС у м. Мукачево, під час якого, вбито працівника станції.

На Закарпатті більшає хворих на туберкульоз

Про це свідчать невтішні дані статистики за минулий рік. Василь Скрип, генеральний директор Центру легеневих хвороб в Ужгороді, зазначає, що в Україні епідемія туберкульозу, а фінансування протитуберкульозної служби з 1 квітня становитиме тільки 20 відстоків від минулорічного.

В області медики зафіксували перші випадки захворювання на грип з початку року

Захворілими є як діти так і дорослі, з різних районів області.

На Хустщині вихователька дитсадка виявилася хворою на туберкульоз

Останнім часом   жінка помітно схудла, виявилося, що у неї підвищений цукор у крові. Після аналізів, у місцевій амбулаторії вона дізналася про захворювання на туберкульоз. Наразі діагноз уточнюють в Ужгородському тубдиспансері. Садочок закрили на карантин для дезінфекції приміщення.

Станція переливання крові потребує донорів усіх груп

На станції переливання крові б’ють на сполох: донорів усіх груп не вистачає. Хтось боїться, хтось приходить одноразово, аби допомогти родичам, хтось не знає протипоказань та всієї процедури.

Дифтерія: Як перевірити, чи потрібно вам робити щеплення

Останнім часом Ужгород опинився в центрі уваги всієї України. У нас 10 років не було виявлено жодного випадку захворювання на дифтерію, аж раптом із ознаками дифтерії госпіталізували аж 15 чоловік.

Ситуація із захворюваністю на дифтерію в Ужгороді стабілізувалася

«За останні 8 днів в Ужгороді нових звернень щодо підозр на захворювання дифтерією не було. Це не свідчить, що спалах повністю локалізовано, але маємо надію (якщо брати до уваги інкубаційний період цієї хвороби до 10 днів), що ця тенденція збережеться й надалі», – інформує начальник управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради Василь Решетар.

121 студента УжНУ відправили здавати аналізи на дифтерію

В Ужгороді стався спалах дифтерії. Першими захворіли студенти УжНУ.

Медична лабораторія OneLab в Ужгороді — кур’єр, аналізи за викликом та висока точність результатів

Мало хто може посперечатися з тим, що запорукою успішного медичного обстеження чи, якщо вже так сталося — лікування є досвідченість та майстерність лікаря та точність аналізів. Днями в Ужгороді відкрилася унікальна медична лабораторія OneLab з новим підходом до медичного лабораторного обстеження.

У ДТП в Мукачеві постраждало шестеро людей, серед яких двоє дітей

На вулиці Пряшівській у Мукачеві водій «Peugeot» не впорався з керуванням і здійснив наїзд на припаркований автомобіль, у якому перебувало   шестеро пасажирів, з них - дві дитини. Усіх   травмованих доставлено до місцевої лікарні.

Панчакарма, або Де і як краще очистити організм від токсинів та шкідливих шлаків

Людство повертається до витоків у профілактиці та лікуванні. Здавалося б, медицина зробила величезні кроки у своєму розвитку. Однак у всьому світі наразі є надпопулярними аюрведичні методи профілактики та лікування.

Ольга Чонко: На часі є введення страхової медицини...

...аби покращити якість лікування пацієнтів і підвищити заробітну плату медпрацівника.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат