Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-19') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 80, 20

Для людей із хворобою Паркінсона в Ужгороді відновили заняття

Минулої суботи в одному з тренажерних залів міста пройшло перше після кількарічної перерви заняття для людей, хворих на Паркінсона. Раніше заняття проходили в Центрі неврології та нейрохірургії, проте з початком пандемії припинилися.

Підприємець з Мукачева мав намір перевезти до Угорщини 100 кілограмів бурштину

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області повідомили про підозру в скоєнні злочину мукачівцю, який незаконно придбав, зберігав та намагався переправити через кордон майже 110 кілограмів бурштину. Наразі в поліції готують всі необхідні матеріали для скерування справи для судового розгляду

В Ужгороді йде до завершення реконструкція Центру нейрохірургії

Реконструкція Обласного центру нейрохірургії і неврології – це той, проєкт яким Закарпаття може пишатися. Об’єкт, який почали реалізовувати у 2008 році із виготовлення проекту, - повідомляє перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Ужгородська міська лікарня отримає додаткове фінансування з міського бюджету

З лютого кількість населення Ужгорода збільшилася на 25 тисяч офіційно зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Місто й далі продовжує приймати вимушених переселенців, які потребують медичних консультацій чи лікування. Крім того, сюди потрапляють військові з фронту, потребуючи невідкладної якісної медичної допомоги. Тож на медичну систему міста з’явилося додаткове навантаження, а вона повинна функціонувати безперебійно, оскільки здоров’я людей – пріоритет.

Область отримала 6 тисяч доз вакцини БЦЖ від партнерів з Угорщини

Їх з метою підвищення показника імунізації закупили для закарпатських дітей у рамках гуманітарної програми на 2017-2021 роки, що діє між нашими державами, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Менше половини дітей вакциновані від дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи і паротиту

На календарі серпень, і до початку навчального року залишається все менше часу. Управлінці і рятувальники дбають про облаштування укриттів відповідно до вимог, медики – про безпечне середовище у дитячих колективах.

На Закарпатті знову різко зростає кількість випадків захворювання коронавірусом

Перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький провів нараду з приводу різкого зростання кількості віпадків захворювання коронавірусом.

На Закарпатті суттєво зросло навантаження на систему охорони здоров’я

Від початку повномасштабної війни станом на 4 липня до закарпатських медиків звернулися 85 929 жителів інших областей, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Викинуті в сміття ліки небезпечні для здоров’я людей

Минулого року з аптек у Словаччині було зібрано понад 197 тонн невикористаних ліків. У середньому це 89,47 кілограма на одну аптеку. Про це йдеться у річному звіті Державного інституту контролю за ліками (ŠÚKL) за 2021 рік. За даними інституту, кількість зібраних відходів, порівняно з минулим роком, зросла на понад 36 тонн.

У дворічного хлопчика із Закарпаття підтвердили захворювання на поліомієліт

Діагноз 24 січня підтвердили у Регіональній референс-лабораторії ВООЗ у місті Гельсінкі, Фінляндія — повідомили на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України. Це другий випадок захворювання на другий тип поліовірусу в Україні.

В обласній лікарні хлопцю пришили 5 пальців, які він відрізав пилою

У Закарпатській обласній клінічній лікарні імені Андрія Новака успішно проводяться оперативні втручання з реплантації втрачених після одержання травм кінцівок або їх сегментів. Однією з останніх операцій, проведених в лікарні, стала гетеротопічна реплантація кінцівки (орган або тканину пересаджують в інше місце).

Омікрон вже на Закарпатті

Це підтверджують результати тестування зразкiв носоглоткових змивів. Їх аналізували у референс-лабораторiї з дiагностики ВІЛ\СНІДУ, вiрусологiчних та особливо небезпечних патогенiв ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», повідомив перший заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

На Великоберезнянщині спостерігається поширення ротавірусної інфекції

За останні кілька днів до закладів охорони здоров'я, що надають первинну медичну допомогу пацієнтам Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської та Ставненської територіальних громад, з ознаками шлунково-кишкових розладів звернулася 71 людина, серед них 31 дорослий   та 40 дітей.

В Ужгороді лікарі пришили 10-річному хлопцеві відрубаний палець

В опіковому відділенні Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака виконуються операції, які не проводяться в інших лікувальних закладах області та й в більшості медзакладів України. Зокрема, це операції по реплантації (зшивання) кінцівок.

Хто може зробити додаткову дозу вакцини проти COVID-19?

Відповідно до нововведень, затверджених Міністерством охорони здоров’я, окремі групи закарпатців можуть отримати додаткову дозу вакцини від COVID-19, - повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

Закарпаття – у п'ятірці регіонів за кількістю нових КТ у модернізованих приймальних відділеннях

Завдяки реалізації ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» покращується система охорони здоров’я Закарпаття та якість надання медичної допомоги.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат