Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 580, 20

В Ужгороді пройде марш-ходотон активістів, які борються тютюнопалінням

Завтра, 30   травня, в Ужгороді 0 15.00 від гуртожитків УжНУ (Студентська набережна) до пл. Театральній (набережна Незалежності) пройде марш-ходотон присвячений Всесвітньому дню боротьби з тютюнопалінням.

В Ужгороді зібралися кращі кардіохірурги з України та Польщі (ФОТО, ВІДЕО)

На два дні Ужгород став столицею кардіохірургії одразу двох країн - Польщі та України, зібравши провідних кардіохірургів та науковців. На науковому форумі близько 200 фахівців-медиків обмінювались думками, новітніми напрацюваннями та дискутували.

Нежирне м'ясо допомагає загоїти кістки після перелому

Найбільше переломів стається взимку, але за словами травматолога з поліклініки №2 подільського району Києва Дмитра Савченка, у травмпункт багато звертаються і в теплу погоду.

Закарпатців вчитимуть берегти своє репродуктивне здоров’я

Головною метою соціального розвитку держави є збереження здоров'я людини протягом всього її життя, попередження хвороб та втрати працездатності. Для цього найважливішим є "здоровий старт життя", який у більшості своїй зумовлений станом здоров'я дівчинки-підлітка, жінки-матері.

Загибель бджіл матиме непередбачувані наслідки, в тому числі голод

Цінні комахи страждають від хвороб та людської діяльності.

Ужгород: На сторіччя старого корпусу   обласної лікарні відкриють новий хірургічний корпус

Він стане даниною пам’яті Андрієві Новаку, чиїм іменем названа Закарпатська обласна клінічна лікарня в Ужгороді.

Щоб народжувати в безпеці й комфорті

До вересня 2014 р. на Закарпатті з’явиться надсучасний
перинатальний центр.

В Ужгороді пройде програма "Здоров'я для жінок" (ФОТО)

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, головною темою якої стало започаткування на Закарпатті проекту «Заплануй сім’ю на здоров’я!» у рамках Програми «Здоров’я жінок України», що розпочинається цього тижня і триватиме до осені.

В Ужгороді вимірюватимуть тиск та вчитимуть невідкладній допомозі

Щорічно з 1 квітня по 1 травня проходить Всеукраїнський Місячник Червоного Хреста.

Про ситуацію з ВІЛ/СНІД на Ужгородщині

Відбулось перше цього року засідання координаційної ради при державній адміністрації з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

ВООЗ має намір повністю перемогти кір у Європі у 2015 році

Всесвітня організація охорони здоров'я поставила завдання остаточно побороти кір у європейському регіоні у 2015 році, заявляє голова бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан Калуська.

Янукович схвалив ініціативу початку будівництва перинатального центру на Закарпатті

(мовою оригіналу) Президент Украины Виктор Янукович поддержал инициативу ускорения начала строительства перинатального центра на Закарпатье на встрече с главой Закарпатской областной государственной администрации Александр Ледида.

Ужгородських лікарів навчали лікувати сепсіс (ВІДЕО)

Про принципи лікування важкого захворювання – сепсісу, розповідав на науковій конференції в Ужгороді хірургам, анестезіологам, реаніматологам та іншим медикам   директор Українського медичного Центру інтенсивної терапії сепсису Леонід Харченко. За кордоном сепсис посідає четверте місце серед причин смертності після серцево-судинних захворювань, онкопатології і травматизму.

На Закарпатті стартує масштабна конференція про лікування раку молочної залози у жінок

Триватиме вона два дні – 4 та 5 квітня, а участь у ній візьмуть провідні вчені та лікарі з усією України, а також Росії та Грузії.

У Берегівському районі вполювали 2 лисиць, хворих на сказ

2 квітня від Управління ветеринарної медицини у Берегівському районі поступило повідомлення про те, що 27 березня біля сіл Яноші та Попово Берегівського району були впольовані дві лисиці.  

В Ужгороді пройде місячник "Сила гуманності"

У вівторок, 2 квітня, о 12.00 у прес-центрі «Закарпатської Правди» відбудеться прес-конференція на тему: «Стартує місячник Червоного Хреста «Сила гуманності».

З церкви на рентген можна потрапити у Закарпатті (ВІДЕО)

Подбати про своє здоров'я і пройти рентгенобстеження закликали закарпатців медики та духовенство. Такий не зовсім звичний тандем став прикладом нової, але вже ефективної співпраці. Адже згідно соціологічних опитувань українці нині найбільше довіряють саме церкві і саме слово священика найвагоміше і найавторитетніше.    

В Ужгороді запрацювала нова поліклініка (ФОТО, ВІДЕО)

Вже три місяці мешканцям Ужгородщини не потрібно за консультацією лікарів їхати у Чоп, у районну поліклініку. З 17 грудня минулого року у вивільнених   приміщеннях Ужгородської міської поліклініки № 2 запрацювала районна поліклініка.

У Закарпатті за 20 хвилин виявляють алергію (ВІДЕО)

Про профілактику та лікування алергічних захворювань розповідали у вівторок на прес-конференції журналістам обласний алерголог Богдана БУЛЕЗА та дитячий алерголог м.Ужгорода Алла ПЕТРИЩАК.

Через зростання ГРВІ канікули у школірів Ужгорода розпочалися на два дні раніше

З 21 березня в навчальних закладах Ужгорода введено обмежувальні заходи. Як пояснила лікар-епідеміолог Закарпатської обласної лабораторії центру Державної СЕС України Вікторія ТИМЧИК, за останній тиждень збільшилась кільсть захворівших на ГРВІ серед школярів вікової категорії 6-14 років. Різки перепади температури повітря   сприяли розповсюдженню збудиників ГРВІ. З тим, щоб попередити подальше поширення ГРВІ міською владою Ужгорода було прийнято рішення про введення карантину у школах міста.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат