Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 200, 20

12 тисяч закарпатців хворіють на туберкульоз

Щороку на Закарпатті виявляють близько 800 людей, заражених туберкульозом, а зараз на обліку з різними формами цієї недуги перебуває 12 тисяч осіб. Таку статистику озвучив директор обласного клінічного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія» Василь Скрип в ефірі “Теми дня: Ужгород” на Закарпатському Суспільному (телеканал “Тиса-1”).

На Закарпатті протягом тижня зафіксовано 2401 звернення до медиків через ГРВІ

З 1 жовтня 2018 року   в Україні розпочався сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції, який триватиме до кінця травня 2019 року.

Американські та закарпатські лікарі проведуть безкоштовний огляд, аналізи та консультації

Протягом наступного тижня, з 17 по 21 вересня, в Закарпатті працюватиме міжнародна медична місія: американські та закарпатські медики проводитимуть комплексне обстеження мешканців сіл та міст регіону.

В Ужгороді вже 17 чоловік захворіли небезпечною хворобою Лайма, яку переносять кліщі

Кожен четвертий кліщ є переносником небезпечних інфекційних захворювань, найпоширенішим із яких є хвороба Лайма (кліщовий бореліоз). Зараз в Ужгороді та Ужгородському районі різко зросла захворюваність на цю хворобу.

Вагітну жінку довелося терміново транспортувати вертольотом з Тячева до Ужгородської обласної лікарн

Сьогодні, до рятувальників по допомогу звернулися лікарі. Вони просили врятувати молоду жінку, у якої виникли ускладнення під час передчасних пологів, тож вона потребувала негайного транспортування до обласної лікарні м. Ужгорода.

Москаль: «На Закарпатті з вини Мінздоров’я склалася критична ситуація з медпрепаратами»

Якщо ліки не будуть закуплені найближчим часом, 18 тяжкохворих приречені.

Як у Києві рятували маленького закарпатця, у якого відмовили нирки (ФОТО, ВІДЕО)

Врятований у Києві закарпатський хлопчик одужав і передає всім привіт.

Закарпатці першими в Україні зможуть скористатися безкоштовними консультаціями Міжнародної місії лік

З півсотні медиків із США та Канади на волонтерських засадах із 18 липня протягом тижня (18-20 липня, 24-26 липня) проводитимуть на Закарпатті прийом громадян. Міжнародна місія лікарів “Operation Renewed Hope”, центральний офіс якої знаходиться у США, діятиме в Україні вперше.

Закарпаття останнє за кількістю договорів з сімейними лікарями. У селах просто немає... комп'ютерів

Підписання договору з сімейним лікарем у гірських селах ускладнюється через банальні причини — медики кажуть, що там просто немає Інтернету та комп’ютерів... І, до прикладу, інформацію про пацієнтів у селі Ставне на Великоберезнянщині лікар записує у зошит, а вже вдома, де є Інтернет, заносить у єдину базу.

Угорський уряд передав Закарпаттю як гуманітарну допомогу першу партію вакцини загальною вартістю 60

У вівторок (15.05) уряд Угорщини передав представникам Закарпаття першу партію вакцини від кору, паротиту і краснухи M-M-RVAXPRO, а також п’ятикомпонентну вакцину Пентаксим (Pentaxim). Усього протягом сьогоднішнього дня в область буде доставлено 15.000 доз вакцини M-M-RVAXPRO та 21.600 доз вакцини Pentaxim загальною вартістю 600 тисяч євро.

Мешканці Великоберезнянщини за власні кошти придбали автомобіль швидкої допомоги

Автомобіль реанімаційної швидкої допомоги з'явився у Великоберезнянському районі.

Москаль: «Статистика про причини смертності свідчать, що екстрену медичну допомогу слід не послаблюв

Щодня на Закарпатті помирає в середньому від 30 до 40 людей, при цьому серед осіб працездатного віку 75 відсотків померлих – це чоловіки. Найпоширеніша причина смерті – серцево-судинні хвороби, від яких помирає близько 65 відсотків людей, на другому місці – новоутворення, тобто онкологічні хвороби (11%), на третьому – зовнішні причини, тобто аварії, утоплення, отруєння тощо (4,8%).

Як жити довго у щасті й радості

Із нотаток карпатського старця.

Закарпаття відвідала делегація Міжнародного Комітету Червоного Хреста

В рамках візиту на Закарпаття, у середу (28.03) відбулася зустріч представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста з очільником області Геннадієм Москалем. Максим Забалуєв, Єліца Богданович та Віталій Стецик відвідали область на доручення свого керівництва для ознайомлення з регіоном та вивчення гуманітарної та суспільної ситуації в краї.

На Закарпатті знизилася смертність від туберкульозу

В області, як і в цілому по Україні, епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою, однак має тенденцією до зниження.

У Мукачеві з’явився унікальний для Закарпаття центр розвитку дитини

«Янголятко»​ – центр допомоги дітям з різноманітними затримками психо-моторного та мовного розвитку. Тут працюють з дітьми, які мають проблеми в поведінці і навчанні через психологічні причини, а також з особливими дітьми.

Захворюваність на грип та ГРВІ по Україні йде на спад, на Закарпатті показники захворюваності залиша

Упродовж 5-11 березня загалом в Україні епідемічний поріг не перевищено. Водночас, у трьох областях - Житомирській, Волинській та Закарпатській - показники захворюваності є високими. З початку епідемічного сезону щеплення проти грипу зробили 182 542 людини, - повідомляє МОЗ.

Онкохворі діти Західної України отримали життєво необхідний апарат

15 березня Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові отримав гемоаналізатор, завдяки якому можна визначати рівень хіміопрепаратів у онкохворих дітей. Дотепер такий апарат був лише у столичній лікарні «ОХМАТДИТ».

Обов'язково перевірте, чи не відноситеся ви до цих 10% людей у світі

Кількість людей з порушеннями слуху   безперервно збільшується. Існує чимало причин цього явища, але найпоширеніша – вікові зміни, адже з роками людина втрачає не лише гостроту зору, але й чіткість слуху.

В Ужгороді продовжили карантин до 5 березня

Продовжити ще на тиждень – із 26 лютого по 5 березня – карантин у навчальних закладах Ужгорода – таке рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні протиепідемічної комісії в Ужгородській міській раді, на якому були присутні також депутати міської ради, представники ЗМІ.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат