В Ужгороді на 100% заповнені реанімаційні відділення, де приймають хворих на COVID-19

08.10.2021 13:35 ЗДОРОВ'Я

7 жовтня в ОДА відбувся брифінгу на якому обговорили поточну ситуацію щодо COVID-19 та перебіг вакцинальної кампанії на Закарпатті.



«За останній тиждень щоденно фіксуємо понад пів сотні чи й сотню нових випадків захворювання. Дуже загрозливим і тривожним є сигнал, коли коронавірус діагностуємо у дітей. Сьогодні цей показник сягнув 28 випадків», – зауважила Ольга Чемет, заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА.

За її словами, зараз в області 9 закладів охорони здоров’я приймають хворих на COVID-19, розгорнуто 940 ліжок.

Як зазначила регіональна координаторка вакцинальної кампанії в області Вікторія Тимчик, на Закарпатті 182 464 особи отримали першу дозу щеплення від коронавірусної інфекції, ще 121 040 людей отримали дві дози вакцини. І навіть попри те, що у загальній кількості вакцинованих враховані і ті 20 тисяч закарпатців, котрі вакцинувалися в Угорщині, рівень охоплення щепленнями становить всього 15% населення області, 9,7 % – завершили вакцинальний цикл.

Директор КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня» Михайло Поляк підкреслив, що зараз завантаженість ліжок на Закарпатті сягає 40,1%. Окрім цього, уже помітна негативна динаміка щодо кількості захворілих та летальних випадків.

«Станом на сьогоднішній ранок в інфекційній лікарні заповненість ліжок уже 85,7%, а в КНП «Центр легеневих хвороб» – 52%. Найбільше госпіталізованих у Мукачівській ЦРЛ. В Ужгороді ж реанімаційні відділення у двох закладах, де приймають хворих на COVID-19, повністю заповнені.

Середній та важкий стан виявляють тепер в осіб різного віку – як у старшого населення, так і серед людей, котрим 30 – 40 років», – зазначив Михайло Поляк.

Пресслужба ОДА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат