Де в Ужгороді можна купити медикаменти за програмою "Доступні ліки"

05.02.2019 22:59 ЗДОРОВ'Я

Із 1 лютого діє новий перелік препаратів програми “Доступні ліки”, який затвердило Міністерство охорони здоров’я України.

До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, із них 64 – безоплатні для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.

Коли програма стартувала у 2017 році, у списку було 153 торгових назв препаратів, з яких безоплатно отримати можна було 23. Тобто за час роботи програми вибір для пацієнтів збільшився більше, ніж у 2 рази.

Із початку дії програми, з квітня 2017-го, мешканці Ужгорода - пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом 2-го типу - отримали ліки за 66 039 рецептами на суму понад 4,9 млн. грн.

На перші 3 місяці цього року для Ужгорода на реалізацію програми "Доступні ліки" передбачено 737,5 тис.грн. На початок лютого наше місто отримало фінансування у розмірі 245,8 тис.грн. Укладено 9 договорів із 30 аптеками, що виявили бажання брати участь в Програмі.

Із початку 2019-го 914 ужгородців уже скористалися можливістю отримати необхідні їм ліки за зниженими цінами, а деякі й безкоштовно. Медичні працівники у рамках програми «Доступні ліки» виписали 2264 рецептів, отоварено 523 рецепти на суму 45,8 тис. грн.

Нагадаємо, щоб отримати ліки за програмою, потрібно звернутися до сімейного лікаря і отримати від нього рецепт, потім пацієнт обмінює рецепт на ліки в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Із 1 квітня контрактувати аптечні заклади та відшкодовувати вартість відпущених лікарських засобів у рамках програми «Доступні ліки» буде не управління охорони здоров'я, а безпосередньо один головний оператор бюджетних коштів – Національна служба здоров’я України. Також у квітні в рамках програми має почати роботу електронний рецепт.

Завдяки перегляду переліку препаратів програми, виробники знизили ціни на 37 торгових найменувань лікарських засобів. Найбільше зниження ціни на препарат сягнуло 45%.

Нижче список аптек Ужгорода, де можна придбати ліки за програмою "Доступні ліки".

Прес-служба міськради

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат