Закарпаття останнє за кількістю договорів з сімейними лікарями. У селах просто немає... комп'ютерів

13.07.2018 14:42 ЗДОРОВ'Я

Підписання договору з сімейним лікарем у гірських селах ускладнюється через банальні причини — медики кажуть, що там просто немає Інтернету та комп’ютерів... І, до прикладу, інформацію про пацієнтів у селі Ставне на Великоберезнянщині лікар записує у зошит, а вже вдома, де є Інтернет, заносить у єдину базу.

Лікарі бідкаються, що такий процес підписання договору займає дуже багато часу і за таких темпів внести у електронну базу поки що вдалося трохи більше 200 пацієнтів, хоча медпослугами тут користуються майже 2 тисячі людей.

«Проблеми із самим підключенням Інтернету, це гірські умови проживання людей. Не від нас це залежить, це залежить від амдіністрації, від місцевих органів самоврядування», — пояснює Анна Гуз, завідуюча амбулаторією, сімейний лікар Ставного Мukachevo.net. Головний лікар Центру первинної медично-санітарної допомоги Великоберезнянського району Ольга Рущак розповідає, щоб підвести Інтернет в 5 амбулаторій потрібно 150 тисяч гривень, але у медичній субвенції цих коштів не передбачено. Так само кажуть і у районній раді...

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат