У Закарпатті розкажуть про нові методи діагностики та лікування пухлин

admin 03.02.2015 10:08 ЗДОРОВ'Я

У середу, 4 лютого, об 11.00, у прес-центрі обласного Центру здоров'я (пл. Театральна,6, Ужгород) відбудеться прес-конференція головного лікаря Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру, д. м.н., професора Андрія Русина.

На зустрічі йтиметься про сучасні методики діагностики та лікування онкозахворювань та підсумки роботи онкослужби області за минулий 2014 рік.
Запрошуємо до спілкування представників всіх ЗМІ
Довідково:
4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби з раком. Цей міжнародний захід проводиться під егідою Міжнародного протиракового союзу. Головна мета   -   привернення уваги громадськості до проблеми онкозахворювань, з тим щоб запобігти поширенню цієї хвороби.
Відомо, що виникнення 43% ракових захворювань можна було б запобігти,   дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: обмеження доступу до куріння дітей і власне боротьба з курінням; фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного здоров’я.
    Рак - це загальне позначення великої групи хвороб, які можуть вражати будь-яку частину тіла. Характерною ознакою раку є швидке утворення аномальних клітин, що проростають за межі своїх звичайних кордонів і здатні проникати в довколишні частини тіла і поширюватися в інші органи. Цей процес називається метастазом. Метастази є основною причиною смерті від раку.

На сьогодні в державі проживає понад 1 млн людей, які в різний час перенесли онкологічне захворювання. Щороку лікарі виявляють тисячі нових випадків недуги, від раку помирають майже 90 тисяч українців, з яких понад третина - особи працездатного віку. Рак є причиною 15% смертей українців і поступається за цим показником лише серцево-судинним захворюванням.
Закарпаття має одні з найнижчих в країні показників онкозахворюваності. Провідними формами злоякісних новоутворень серед чоловіків залишаються рак легень, шкіри, передміхурової залози і шлунка та колоректальний рак. Серед жінок перше місце займає рак грудної залози, шкіри, рак тіла і шийки матки та ободової кишки.
Згідно даних ВООЗ онкологічні захворювання є однією з основних причин захворюваності та смертності в усьому світі. В 2012 році зафіксовано близько 14 мільйонів нових випадків захворювання і 8,2 мільйона випадків смерті, пов'язаних з раком. Очікується, що за найближчі 20 років число нових випадків захворювання зросте приблизно на 70 відсотків.
  За прогнозами ВООЗ число випадків захворювання від раку буде продовжувати рости від 14 мільйонів у 2012 році до 22 мільйонів в наступні десятиліття.
Рак є однією з основних причин смерті у світі - в 2012 році сталося 8,2 мільйона випадків смерті від раку. Основними типами раку є:
     рак легенів - 1,59 мільйона випадків смерті;
     рак печінки - 745 000 випадків смерті;
     рак шлунка - 723 000 випадків смерті;
     рак товстого кишечника - 694 000 випадків смерті;
     рак молочної залози - 521 000 випадків смерті;
     рак стравоходу - 400 000 випадків смерті.

admin


За матеріалами прес-центру ОЦЗ у Закарпатській області

ТЕГИ : медицинаонкологіяЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ЗДОРОВ'Я

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат